logo Casalina

KDN United na dip weer in de richting van top drie

KDN United na dip weer in de richting van top drie
Nathan D'Hoore aan de bal

Middenvelder Nathan D’Hoore (24) uit Wilsele Dorp hielp zijn KDN United aan de drie punten tegen streekgenoot Korbeek Sport. Na de reguliere speeltijd stond er een 8-1 op het scorebord. Hij bracht een doelpunt aan en zag zijn zwart-oranje-groenhemden opschuiven naar de vierde plaats in de tussenstand met nog 9 speeldagen op de teller.

“Toen ik jonger was, werd ik uitgespeeld als rechtsback of als verdedigende middenvelder. Naarmate ik ouder aan het worden ben schuiven ze me meer en meer naar voren. In de voetbalwereld is dat een beetje de omgekeerde beweging”, wist de flankspeler op het middenveld die momenteel het rugnummer elf draagt. “Tegen Korbeek liep het goed, de score vertelt dat ook wel. We zijn blij dat we wonnen, indien we goed verder werken dan is er nog veel mogelijk in deze steeds verrassende reeks. We zijn goed begonnen met de eerste periodetitel en kenden nadien een dipje. We lieten te veel punten liggen in de tweede periode. Met een hernieuwde dynamiek kunnen we het nog spannend maken in deze reeks. Nog vijf keer winnen en je doet een goede zaak en de titel kan zo wel eens nabij komen. Ik kwam trouwens voorheen nog nooit in zo’n gekke reeks in actie. We moeten komende speeldag op bezoek bij Betekom B. Dat zal daar een mooie uitdaging worden om onze vorm te bevestigen”, wist de doctoraatsstudent bewegingswetenschappen aan de KU Leuven. Na vijf jaar studies zit hij nu in zijn tweede van vier daaropvolgende doctoraatsjaren. “Deze studies leunen vlakbij mijn sport aan, dat maakt het dubbel interessant.”

D’Hoore begon met de voetbalsport op zijn zevende bij OH Leuven, hij woonde toen in Oud-Heverlee. Hij verbleef bij de topklasser tot zijn vijftiende en speelde er in de elitereeksen voor de jeugd. Daarna zette D’Hoore een stapje terug bij HO Bierbeek, tussen zijn zestiende en twintigste zweefde hij er tussen de A- en de B-ploeg. Nu is hij ondertussen aan zijn vierde seizoen aan de Roostweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *