logo Casalina

KDN United met goede moed naar Eendracht Hekelgem

KDN United met goede moed naar Eendracht Hekelgem
Wim Notebaert (eerste van rechts) in de dug-out

KDN United won de eerste periode in derde provinciale D en wist zich dus al vroeg in het seizoen zeker van de eindronde. Mede door de onverwachte en vaak verrassende uitslagen bleef het de ganse competitie meedraaien in de top 5. De ontgoocheling was dan ook groot toen ze na de laatste speeldag als zesde net uit de top 5 vielen in de eindrangschikking. K.O.V.C. Sterrebeek kon nog op de laatste speeldag op het nippertje als vierde in derde provinciale B naar de eindronde gezien kampioen Delta Londerzeel twee periodetitels op zijn naam schreef.

Beide ploegen waren onbekenden voor elkaar in deze wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling wat de spanning alleen maar verhoogde. Het werd een zege na strafschoppen voor KDN United.

KDN-trainer Wim Notebaert blikte na de overwinning met plezier terug.

“Deze wedstrijd was een fantastische ervaring voor onze trainersstaf, spelers en talrijke supporters. Ik ben ongelofelijk trots op mijn ploeg. We gaan na een lange wedstrijd met verlengingen en strafschoppen door naar de volgende ronde. Voor de wedstrijd wist ik niet goed hoe ik onze tegenstrever Sterrebeek moest inschatten. De app van Voetbal Vlaanderen deed mij vermoeden dat we min of meer gelijkwaardig waren. Ik was echter wel beducht voor Alex Simons, één van de topschutters bij Sterrebeek. Ik was er niet rouwig om dat we ons thuisvoordeel moesten afstaan daar wegenwerken ervoor zorgden dat “Den Akker” niet langer aan de vereiste afmetingen voldeed. In competitie verloren we immers liefst acht keer in onze vijftien thuismatchen. Ik maakte me meer zorgen over de onbeschikbaarheid van onze doelman Raf Niclaes door een schouderblessure opgelopen in de laatste competitiewedstrijd. Noodgedwongen moest Bjarni Serneels (23) onder de lat gaan staan. Hij was uiterst geconcentreerd en was ook in de penaltyepiloog bij de pinken. Hij mag terugblikken op een uitstekende wedstrijd”, klonk het tevreden.

“Het was een wedstrijd van een hoog niveau, waarbij het tempo pittig was. Tijdens de verlengingen hebben we nog geprobeerd om het verschil te maken. We zijn fysiek immers beresterk en dat was fel te zien. Sterrebeek trok zich meer terug en verdedigde het gelijkspel, ze kwamen er wel nog af en toe gevaarlijk uit. Maar de controle was bij ons. Twee minuten voor het einde van de verlengingen liet ik Wouter Coomans bewust invallen. Hij was immers één van de zeven strafschopnemers die op mijn lijstje stonden na een specifieke penaltytraining. Als meest frisse joeg hij de beslissende strafschop binnen!

Deze prestatie zorgt ervoor dat de zwart-oranje-groenhemden met vertrouwen afreizen naar Eendracht Hekelgem.

“Ondanks hun verrassende zege in Geetbets, vermoed ik dat we min of meer gelijkwaardige teams tussen de lijnen zullen sturen. Ik wil naar tweede, mijn spelers willen naar tweede. We gaan ervoor! Als het straks niet lukt, dan zal de ontgoocheling groot zijn, ook al hebben we een fantastisch seizoen gespeeld. Wat ik zaterdag 120 minuten lang van hen gezien heb, dan doe je niet zomaar. Heel veel passie en een grote zin voor engagement, met daarbij verzorgd en aanvallend voetbal. Deze groep heeft me al heel veel gegeven, zowel op training als tijdens de wedstrijden. We hopen nu op de perfecte match!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *