logo Casalina

KDN United kijkt uit naar nieuwe reeks en droomt van top vijf

KDN United kijkt uit naar nieuwe reeks en droomt van top vijf
KDN United kon vieren na de1-2 op KV Tremelo

Coach Wim Notebaert start aan zijn vijfde seizoen in een nieuwe reeks. Hij blijft met dezelfde staff samenwerken en kon zijn groep zo goed als intact houden, dit aangevuld met verschillende nieuwkomers. Het voorbije seizoen was de kern niet breed genoeg, dat was merkbaar in de voorbereiding van vorige zomer. Nu zal dat normaal gezien geen probleem vormen bij de zwart-oranje-groenen.

“Ik sta aan het begin van mijn vijfde seizoen bij KDN United en ik hoop om de progressie van de voorbije seizoenen gestaag verder te zetten. De jeugd krijgt hierin meer en meer een prominente rol. Zo speelden de U21 vorig seizoen kampioen en waren ook de reserven met een jeugdig team erg dichtbij de titel. We willen de jeugd verder laten doorgroeien en regelmatig laten proeven van het seniorenvoetbal. Er staken vorig seizoen al enkele jongeren hun neus aan het venster en ik verwacht dat ze zich verder ontwikkelen om deel te kunnen uitmaken van het eerste elftal. Ze zullen zeker hun kansen krijgen”, wist Notebaert.

De staff bestaat opnieuw uit Kris Raeymakers (T2), Robin Dekeyser (T3) en Rudy Dormaels (keepertrainer)

De trainersstaff van KDN United 2022-2023
De trainersstaff van KDN United 2022-2023

“Er werd aan de mouw van verschillende spelers getrokken, het is een prestatie om deze fantastische groep samen te houden. De spelers voelen zich goed in deze warme en familiale club. De groep hangt goed samen en ze zullen elkaar zeker stimuleren om hun grenzen te verleggen en stappen voorwaarts te blijven zetten. Van sommige spelers verwacht ik dat ze boven zichzelf uitstijgen en de groep nog meer op sleeptouw nemen. We hebben verschillende spelers binnengehaald die zowel de kwaliteit als de kwantiteit ten goede zullen komen. Het is aan de nieuwkomers om te bewijzen dat ze meteen een meerwaarde kunnen betekenen en aan de blijvers te tonen dat ze hun kwaliteiten van vorig seizoen opnieuw kunnen brengen, ook onder druk van een verhoogde concurrentie. De posities zijn overal dubbel bezet. Ik hoop dat de spelers twee keer nadenken als ze in het seizoen om welke reden dan ook niet beschikbaar kunnen zijn. Aangezien ons dat parten heeft gespeeld, hebben we hierop toch willen anticiperen.”

Het is de bedoeling dat KDN opnieuw dominant voetbal brengt binnen een herkenbare structuur

“Daarin zal fysieke paraatheid gekoppeld worden aan veel beweging en balbezit. We vallen in een nieuwe reeks en in het begin zal het ook wat aftasten zijn. Aangezien de reeks gekend is omwille van zijn voetballende ploegen en goede velden, zal dit ons ten goede komen. We mikken opnieuw rond de vijfde plaats en alles wat meer is, zullen we zeker niet laten liggen.”

Op 7 en 15 augustus organiseert KDN United haar jaarlijkse mosselfeesten. De spelers en het bestuur hopen er veel volk te mogen begroeten. We vinden de band met de supporters immers belangrijk, ze maken onze club tot wie we willen zijn en ze volgen ons overal!

In: Bryan Caerts (Herent), Jelle Taverniers (Bierbeek), Arsen Voytenko en Lucas Staudt (beiden van Kessel-Lo), Youri Moma Follo (Butsel), Naleye Abdirizak en Waut Cornelis  (beiden vrije spelers), Lowie Dupont (Begijnendijk), Jasper Albrecht (Wezemaal), Vince Leers, Stijn Huybrechts, Miky Serneels, Bjarni Serneels, Aryen Schrijvers en Michiel Nys (allen Aarschot)

De voorbereidende wedstrijden bestaan uit

  • 30/7 – KDN – Begijnendijk 18.30 uur
  • 3/8 – KDN – Baal om 19.30 uur
  • 11/8 – Holsbeek – KDN om 20 uur
  • 18/8 – Meerbeek – KDN om 19.30 uur
  • 23/8 – Plenke – KDN om 19.30 uur
  • 25/8 – KDN – Bekkevoort om 19.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *