KDN United heeft nog waterkansje op titel na penaltysave in slotminuut

KDN United kon vieren na de1-2 op KV Tremelo

KDN United begon bij KV Tremelo aan een zwaar finaal drieluik. Beide ploegen waren als periodekampioen reeds verzekerd van de eindronde en beiden hadden mits een zege vandaag; nog een waterkansje op de titel. Deze overwinningsdrang bij beide formaties beloofde een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden en dat werd het ook.

KDN trad aan zonder de geschorsten Adams en Bongima. Hierdoor kwam Jelle Taverniers voor het eerst aan de aftrap en leverde meteen een glansprestatie af. In aanvallend opzicht was hij vaak aanspeelbaar en hield de Tremeloverdediging aan de praat; met zijn gestalte won hij ook achteraan veel kopduels als bijkomende verdediger op de verre inworpen, corners en diepe vrije trappen van de thuisploeg. Bij Tremelo ontbrak topschutter Ilias El Attabi.

KDN United startte sterk met veel beweging langs de flanken bij Wauters en Morren. Dit openingsoffensief kende reeds na vijf minuten succes. D’hoore infiltreerde centraal en bereikte op rechts Taverniers die zich handig van zijn tegenspeler ontdeed en een strakke voorzet afleverde die door Stiennon in één tijd in de rechterbenedenhoek werd binnengevlamd, 0-1.

KDN bleef op zijn elan doorgaan en kwam in de eerste twintig minuten nog dichtbij een tweede treffer. Taverniers leverde in duikvlucht een kopbal af die maar nipt naast ging. Vervolgens haakte hij goed af om; na doorzetten van D’hoore op de rechterflank; zijn kans te gaan maar zijn schot werd gepareerd door thuisdoelman Claes. Na twintig minuten ging de KDN-storm liggen en nam Tremelo over.

Tremelo kreeg een vrije trap en nam de tijd om voor de uitvoering hiervan. Het posteerde een enkele spelers voor de KDN-muur en dat leidde natuurlijk tot gekrakeel. De Preter nam doelman Niclaes alsnog te grazen in de verste hoek, 1-1! Even later moest Niclaes zijn doelgebied verlaten, hij ontzette in de voeten van Van De Velde die een verre lob waagde naar het verlaten doel. De bal waaide over. Juist voor rust nog een gevaarlijk standje voor het KDN-doel maar kapitein Timmermans kon nog net voor de aanstormende Meerkens in hoekschop verwerken.

Een gelijke stand aan de rust, net zoals in de eerste begon KDN fors aan de tweede helft.

De zwart-oranje-groenhemden kenden ook nu snel succes. Stiennon bereikte op rechts Morren die met zijn linker de bal in de rechthoek van Tremelo dropte. D’Hoore devieerde tussen een bos Tremelo-verdedigers de voorzet in de verste hoek, 1-2! Wouters ging op snelheid nog eens zijn linkerflank af; de lange benen van Taverniers waren net te kort om diens voorzet met zijn schoentip binnen te duwen. Stiennon startte nogmaals een run langs rechts maar moest te veel uitwijken om zijn schot te kunnen kadreren. Ook nu ging de KDN-storm na twintig minuten liggen. KV Tremelo koos vanaf dan gezwind voor de snelle weg naar voren met lange ballen, voor het merendeel zonder succes.

KV Tremelo anno 2022-2023

Vijf minuten voor affluiten miste Borgions zijn interceptie, Meerkens dreigde alleen op doelman Niclaes af te gaan. Timmermans realiseerde zich het gevaar en moest noodgedwongen de fout maken. Hij komt er met een gele kaart goedkoop van af maar zo bleef de voorsprong van KDN alsnog op het bord en kwam de noodzakelijke zege korter bij. Dat was zonder de scheids gerekend die in de slotminuut een KDN-overtreding op het randje van het strafschopgebied bestrafte met een late penalty. Meerkens zette zich achter de bal, zijn schot werd door Niclaes uit het doelvlak gezweefd.

Doelpunten: 5′ Stiennon (0-1), 33′ De Preter (1-1), 48′ D’Hoore (1-2).

KDN United behoudt rekenkundig nog een waterkansje op de titel maar dan moet het zijn twee resterende matchen sowieso winnen en rekenen op verlies van HO Bierbeek op de slotdag tegen Moorsel dat nog steeds in de running is voor de laatste periodetitel. Ook de degratiestrijd blijft spannend met op de laatste speeldag KAC Betekom B die in duel gaat met rechtstreeks concurrent Lozenhoek Keerbergen.