KDN United en SMS Lubbeek brachten spannende eindfase voort

KDN United kon vieren na de1-2 op KV Tremelo

In derde Provinciale c blijken alle ploegen aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen de koploper en de tiende van de rangschikking bedraagt amper zes punten. Beide ploegen in het duel SMS Lubbeek – KDN United, beseften dan ook heel goed dat verliezen geen optie was. Deze streekwedstrijd bleef zinderen tot diep in de slotfase.

In de eerste helft noteerden we weinig of geen doelkansen. Lubbeek speelde snel diep met lange ballen maar de goed georganiseerde KDN-verdediging liet zich niet op een foutje betrappen tot doelman Albrecht op het half uur over de bal trapte en Njumewang Enongene Haston deze flater afstrafte met het openingsdoelpunt, 1-0.

Rust bracht raad bij KDN.

Trainer Notebaert haalde student Verbruggen van de bank om verder te studeren op zijn vertrouwde linkerflank en schoof Vaes door naar het middenveld. Deze omzettingen zorgden ervoor dat KDN onder impuls van Stiennon, Vaes, Wauters en D’Hoore er vanaf het begin van de tweede helft in slaagde hoger druk te zetten en de lange bal van Lubbeek uit het spel te halen.

KDN kon de bal via Adams en Huyghe nu langer in eigen rangen houden om over verschillende tussenstations een hoge balcirculatie aan te houden. Op het kwartier maakte Timmermans van een geslaagde interceptie in één beweging een dieptepass naar D’Hoore, die kapte terug naar zijn linker en bediende de immer in beweging zijnde spits Stiennon. Stiennon kreeg geen kans tot afwerken want thuisdoelman Hoskens greep hem met de benen. Adams, nochtans al drie keer trefzeker vanop de stip, liet de karwei deze keer over aan D’Hoore die de bal flegmatiek en zelfverzekerd in de rechterbenedenhoek binnen legde, 1-1!

Vijf minuten later een aanval van Lubbeek over links via Van Engeland. Uit een gewriemel van rode en zwarte truitjes vertrok uit het niets een bal die via de binnenkant van de verste paal in doel belandde. Achteraf lezen we op het scheidsrechterblad dat Van Den Eynde ongewild en tot zijn eigen verbazing Lubbeek met deze lucky goal opnieuw op voorsprong had gebracht. Vanuit de aftrap begon KDN aan een zoveelste combinatie over links waar Wauters onrust bracht. Verbruggen vond Wauters die de flank afging, zijn teruglegger vond D’hoore die met links naar de verste hoek mikt, 2-2. Hoskens kon er nog zijn hand bij, maar Stiennon kende in de rebound geen genade met de gelijkmaker. Een paar minuten later ongeveer hetzelfde scenario met wederom een hoofdrol voor dezelfde protagonisten Wauters, Hoskens en Stiennon die de afgeweerde bal van Hoskens over het doel knalde en de voorsprong voor KDN liet liggen. Dan was er nog een klein kwartier te gaan. De partij leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, net zoals in de heenronde.

SMS Lubbeek genoot na van hun uitzege
SMS Lubbeek moest de bladzijde van het verlies omdraaien

De slotminuten

In de slotminuut was het been van Timmermans voor één keer net te kort om een dieptepass onschadelijk te maken. Albrecht komt ongepast uit zijn doel en moest met een penalty-overtreding de meubelen zien te redden. Hij en heel KDN haalden dan ook opgelucht adem toen Morioux de elfmeter over schoot. Bij een allerlaatste aanval over rechts kwam de bal via verschillende tussenstations centraal in de voeten van Adams terecht. Hij ontdeed zich met een dribbel van drie verdedigers en stond plots oog in oog met thuisdoelman Hoskens die zich extra breed maakt. Adams behield het overzicht en legde de winning goal op de voet van de alweer goed gevolgde Stiennon. KDN ging vieren aan de cornervlag. Lubbeek bleef verslagen achter na deze aangename wedstrijd onder de vakkundige leiding van Stijn Van Der Meulen.

Doelpunten: 33’ Enongene (1-0), 62’ D’Hoore (1-1 strafschop), 67’ Van Den Eynde (2-1), 69’ en 90′ Stiennon (2-2 en 2-3).