KDN United en Lozenhoek Keerbergen schieten niets op met gelijkspel

KDN United kon vieren na de1-2 op KV Tremelo

KDN wou graag zijn leidersplaats behouden na vijf zeges op rij waarin ze slechts drie tegendoelpunten slikten. Keerbergen kende een moeilijk seizoenbegin. Het scoorde veel maar kreeg ook veel tegendoelpunten binnen met een magere puntenoogst tot gevolg. Het won wel zijn twee laatste wedstrijden, dat beloofde.

Zoals steeds opende KDN aan een verschroeiend tempo. Na een afgeweerde schuiver van Huyghe hernam Adams nipt naast. In de zevende minuut zette Quinten Wouters zijn aanvoerder D’Hoore alleen voor Keerbergen-keeper Haeck die gepast tussenbeide kwam. Op het kwartier nam Keerbergen-aanvoerder Vleminckx een vrije trap, thuisdoelman Niclaes moet zich langer maken dan hij al is om een doelpunt te voorkomen. Zes minuten later bezorgde diezelfde doelman Niclaes de openingstreffer aan Keerbergen. Na een lastige en botsende terugspeelbal van Stiennon koos hij ervoor om het leer niet te controleren maar in de vlucht weg te trappen. Zijn afschamper rolde in de voeten van Jente Bossaert die simpel de 0-1 realiseerde. KDN bleef zijn combinatievoetbal trouw en domineerde verder. Na een vrije trap van Adams knikte Huyghe nipt naast. Quinten Wouters lanceerde D’hoore op rechts die zijn tegenstrever in snelheid aftroefde en een voorzet aan de eerste paal afleverde. De deviatie van spits Maxime Stiennon werd door Haeck met meer geluk dan kunde alsnog gered. Op het half uur stak Keerbergen nog eens de neus aan het KDN-doel maar Verhoeven schoot de open schietkans ver naast. Vijf minuten voor de rust haakte Jenthe Wouters zich op links vrij om met de linker in het zijnet te besluiten.

Jente Bossaert mocht de 0-1 voor Lozenhoek Keerbergen vieren

KDN startte de tweede helft zoals de eerste en werd hiervoor snel beloond

Huyghe stak centraal binnendoor naar Maxime Stiennon die de twijfelende Keerbergen-verdeding verraste met een lob achter doelman Haeck. Twee minuten later vond Huyghe D’hoore op rechts, zijn brommerke sloeg aan, zijn voorzet vond Jenthe Wouters wiens inzet in de korte hoek door Haeck met een beenveeg onschadelijk werd gemaakt. Borgions van KDN zag zijn schot op de deklat uitéén spatten. Haeck moest een schot van Verbruggen uit zijn doel ranselen. KDN rook de overwinning, Keerbergen beperkte zich tot verdedigen en tegenaanvallen met lange ballen en aarzelde ook niet om de bal regelmatig ver buiten en over de tribunes te rammen.

KDN United bleef in gebreke bij de afwerking. Door andere verrassende resultaten blijven ze alsnog leider maar het beseft heel goed dat de zwaarste brokken nog moeten komen.

Doelpunten: 21’Bossaert (0-1) 46’ Stiennon Maxime (1-1).