KDN United derde na zevende zege op rij op Crossing Vissenaken: door het oog van de naald…

KDN United anno 2021-2022

De eerste helft van deze topper op Tiense ondergrond was in het voordeel van KDN United, de tweede helft was dan weer voor thuisploeg Crossing Vissenaken. Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden, zelfs winst voor Vissenaken was een optie. De omhoog gesmeten cent viel echter aan de zijde van de bezoekers, die zo een prima zaak deden in het klassement.

Bij Vissenaken ontbraken De Kerpel en Oliviers(operatie). KDN kon geen beroep doen op de geschorste centrale verdediger Stiennon. KDN-trainer Notebaert durfde het aan om hem te vervangen door Jasper Govaerts. Govaerts versierde hiermee zijn tweede basisplaats en bedankte voor het vertrouwen met een puike prestatie en een doelpunt.

Naar goede gewoonte draaide KDN vanaf het begin de gashendel open met ééntijdsvoetbal en veel beweging.

De combinaties tussen Adams, Stiennon en Wouters leverden geen conrete doelkansen op. Het was Vissenaken dat met een vrije trap van Lentini op het kwartier de paal trof. KDN was niet onder de indruk en kroop zes minuten later op voorsprong. Adams zwabbedrde vanaf de middenlijn een vrije trap in de Vissenakense zestien en Govaerts mocht er van de Vissenakenverdedigers tegen aanlopen om de 0-1 te netten.

Vissenaken had veel afval in zijn spel en slaagde er te weinig in om Ulens te bereiken. In de vijfentwintigste minuut kreeg Wouters de bal in de voet gespeeld op 25 meter van het doel. Hij ontdeed zich in één beweging van Vangoethem en haalde onmiddellijk uit met zijn linker. Zijn harde schuiver in de linkerhoek verraste een aan de grond genagelde doelman François. Rond het half uur herstelde Vissenaken enigszins het evenwicht. Er volgden enkele gevaarlijke standjes die net aan de verkeerde kant van de doelpalen strandden.

Na de donderpreek van trainer Deldime startte Vissenaken furieus aan de tweede helft.

Na drie minuten zette Ulens drie KDN-ers in de wind en legde de bal panklaar voor Vranckx. Doelman Niclaes ranselde de bal uit zijn doel, maar had geen verhaal tegen de herneming van Wanyberg, 1-2 en terug hoop voor de aandringende thuisploeg. Vissenaken speelde nu met drie achteraan waardoor Vranckx en Mommen een rij hoger konden spelen. Ulens kwam veel vaker aan zet en bracht continu dreiging. KDN kon de bal niet lang in eigen rangen houden en besefte dat het moest pompen om niet te verzuipen. Vissenaken maakte de bal ongrijpbaar, maar faalde in de afwerking. KDN-doelman Niclaes werd meermaals op de proef gesteld, maar bleef met een paar tussenkomsten overeind. Hij tikt een schot op de lat en KDN prees zich gelukkig dat de terugspringende bal voor de doellijn bleef. In het laatste kwartier moest Vissenaken zijn tempo verlagen. Twee minuten voor tijd kwam KDN nog eens aan de grote rechthoek van Vissenaken. Quinten Wouters begon aan een slalom. Net als hij wou afdrukken, tackelde Billet hem onderuit. Scheidsrechter Lelièvre floot strafschop. In afwezigheid van de vervangen vaste strafschopnemer D’hoore, nam Adams zijn verantwoordelijkheid om deze strafschop in de winkelhaak te trappen, 1-3.

Crossing Vissenaken snuift de sfeer op op Daknam
Crossing Vissenaken zal een sterke terugronde moeten neerzetten maar beleefde een leuk bekeravontuur

KDN was enorm blij na deze zevende zege op rij en sluit zo de eerste ronde onverwacht af op de derde plaats. Het begin van de terugronde zal niet van de poes zijn met wedstrijden tegen Glabbeek en Drieslinter. Glabbeektrainer Peeters en Drieslintercoach Poulussen waren ter plaatse om de runner-up aan het werk te zien. Vissenaken had zichzelf, zeker na hun bekercampagne, terecht hoger in het klassement gezien. Zij trekken komende zondagnamiddag naar Drieslinter en beginnen na de winterstop thuis tegen KMJ FC Zichem.

Doelpunten: 21’ Govaerts (0-1), 25’ Wouters (0-2), 48’ Wanyberg (1-2), 88’ Adams(1-3 strafschop)