logo Casalina

KCVV Elewijt stelt nieuwe coach en T2 aan, Dieter Van Dionant en Philippe Vanbuggenhout zijn de gelukkigen

KCVV Elewijt stelt nieuwe coach en T2 aan, Dieter Van Dionant en Philippe Vanbuggenhout zijn de gelukkigen
KCVV Elewijt wilt het over een andere boeg gooien, archiefbeeld

Na een 12 op 42 en zeker na de 5-1-nederlaag op VC Bertem-Leefdaal maakte het bestuur van eersteprovincialer KCVV Elewijt een einde aan het contract van hoofdcoach Geert Deferm. T2 Kevin Spiessens kon zijn functie niet meer combineren met zijn werk. Beiden worden vervangen door respectievelijk Dieter Van Dionant (39) uit Dworp en Philippe Vanbuggenhout.

In de eerste helft in het Leefdaalse Veronicacomplex was er nog geen vuiltje aan de lucht, ze gingen rusten bij 0-0. In de tweede helft gingen de doelpunten voor de blauwen binnen.

“KCVV Elewijt en hoofdcoach Geert Deferm hebben in onderling overleg een einde gesteld aan hun samenwerkig. Wij danken Geert nadrukkelijk voor de intense en gedreven periode. Kevin Spiessens, huidig T2 en al sinds 2013 aangesloten bij KCVV Elewijt, besloot eerder al dat de combinatie met zijn werk niet langer combineerbaar was vanaf 2023 en zal onze sportieve staf helaas ook verlaten”, klonk het bij de promovendus in de hoogste provinciale reeks.

Met Dieter Van Dionant werd snel een opvolger in de rangen gehaald gevonden. Hij wordt vastgelegd tot op het einde van het seizoen 2022-2023.

Dieter Van Dionant was voordien ettelijke jaren hoofdcoach van Alsemberg, Huizingen en Rhodienne. Hij was medeverantwoordelijk voor vier promoties en behoedde Rhodienne ook voor degradatie in eerste provinciale het jaar net na hun kampioenschap. Ook nu zal hij deze taak tot een meer dan prima einde moeten brengen. Hij leidt als hoofdcoach onmiddellijk de trainingen en is verantwoordelijk voor de wedstrijdselectie nu zondag tegen Bodegem-Kapelle United. Van Dionant zal vanaf 2023 worden bijgestaan door T2 Philippe Vanbuggenhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *