KCVV Elewijt op dreef net wanneer covid 19-break intreedt

Nick De Letter (r) in actie Foto: Hans Junius

KCVV Elewijt ging in tweede provinciale A met 1-4 winnen op KVC Kessel-Lo 2000. Aanvaller Nick De Letter werd verkozen tot man van de match en scoorde de 0-1. Ze domineerden maar kregen zoals zo vaak een ongelukkige tegentreffer binnen, gelukkig konden de groen-witten op amper enkele minuten tijd de situatie naar hun hand zetten en uitlopen tot 1-3.

De Letter zag het overwicht aanvankelijk niet enorm in cijfers uitgedrukt.

“In de eerste helft hadden we zeker meer dan 0-1 kunnen voor staan. Het was één van onze betere eerste helften van het seizoen. Dan komt de kat op de koord, in de eerste helft komt Kessel-Lo gelijk bij hun eerste kans, ondanks het feit dat we domineerden. Dat is niet de eerste keer dat we dit scenario meemaakten, op Holsbeek was dat ook het geval. Gelukkig konden we op amper twee minuten tijd de wedstrijd naar onze hand zetten, het evolueerde van 1-1 naar 1-3. We wisten dat we na de gelijkmaker de match moesten dood maken en dat hebben we dan ook gedaan. Op Hoeilaart speelden we de match voordien een goede partij maar we verzuimden het om onze kansen af te maken. Gelukkig deden we dat nu wel.”

Elewijt zat in een goede flow en net nu wordt de competitie gestaakt door covid 19 en de gevolgen daarvan.

“Het kon voor mij persoonlijk en ons team niet slechter vallen, deze coronabreak. Ik vrees dat deze pauze wel eens lang zou kunnen duren. Het voetbal zelf was geen besmettingshaard, maar het zijn de kleedkamers die ons de das hebben omgedaan. Stel dat we na de winterstop opnieuw aan de bak moeten, dan vrees ik dat ongeveer de helft van de matchen niet gespeeld zullen worden. Vooral de onzekerheid die nu heerst, is verschrikkelijk.”