logo Casalina

KCS Machelen ziet zichzelf in de middenmoot belanden

KCS Machelen ziet zichzelf in de middenmoot belanden
Bij KCS Machelen hopen ze volgend seizoen veel te kunnen vieren

Tweedeprovincialer KCS Machelen zag zes spelers komen en er ongeveer vijftien gaan, deze afslanking was nodig om tot een werkbare kern van achttien veldspelers en twee à drie doelmannen te komen. De voorbije vijftien maanden waren er veel nieuwe gezichten te zien bij de blauwen, maar nu streven ze volgend seizoen naar stabiliteit en als het even kan een positie in de linkerkolom.

Trainer Cedric Demeulenaere werd een kleine vijftien maanden geleden aangesteld als T1.

“Nadat bij KCS Machelen de vorige trainer vertrok, ging de volledige staff met hem mee, er vertrokken toen ook twaalf van de achttien kernspelers. We moesten snel een nieuw team op de been hebben voor het voorbije seizoen. Door corona was het moeilijk om te scouten en te testen; we trokken een kern aan die groter was dan nodig. We zaten met 26 à 27 spelers, waarvan er ondertussen vijftien de club verlieten. Van de kernspelers trokken spits Ian Cruydt en aanvallende middenvelder Jonas Boghe (beiden KFC Perk), verdediger Jeremy Nanayakkara (Sterrebeek) en stopte middenvelder Tjalle Beynen met voetballen. We hebben een leefbare kern samengesteld”, wist Demeulenaere.

Aan inkomende kant verwelkomde KCS Machelen spits Jason De Bie en flankaanvaller Jaro De Nil (beiden Opdorp), spits Mathias Jamme (Wemmel), keeper Kenny De Broyer (Malderen), aanvallende kracht Jorn Soers (Hekelgem) en centrale verdediger Geo Rummens (Borght-Humbeek).

“Er moest op aanvallend vlak nog iets bij, dat was duidelijk. Het valt heel moeilijk in te schatten waar we volgend seizoen op kunnen mikken. In deze reeks heb je steeds drie ploegen die top zijn, ongeveer een tien die de middenmoot uitmaken en dan de typische zwakke broertjes. Wij ambiëren deze middenmoot, liefst van al doen we mee voor de linkerkolom op een zesde of zevende plaats. Draait het minder, dan doen we mee voor de tiende of elfde plaats.”

Buiten het sportieve hebben ze een waardig alternatief gevonden voor het jaarlijkse pastafestijn met een pizza take away. Hiervoor bestellen kan nog tot en met vrijdag 9 april via https://kcsmachelen.sweettickets.be/. Dit gebeurt in samenwerking met FireSlice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *