logo Casalina

Katia Socquet (OHR Huldenberg) kijkt uit naar hervatting voetbalcompetitie

Katia Socquet (OHR Huldenberg) kijkt uit naar hervatting voetbalcompetitie
Het redavoteam van OHR Huldenberg met "geluksbrenger" Marly

Voetbal Vlaanderen gaf groen licht om opnieuw met de amateurcompetities te beginnen, dat zou in het weekend van 13 en 14 februari gebeuren. Ook bij het recreatieve damesvoetbal (ReDaVo) mogen ze al in die richting uitkijken om opnieuw competitief op het veld te staan. Bij OHR Huldenberg vindt Katia Socquet het positief dat ze nu tenminste een vooruitzicht hebben en ze hopelijk opnieuw wat sociale contacten kan onderhouden.

De prille veertiger begon drie jaar terug opnieuw met voetballen.

“Ze vroegen me dit seizoen of ik met de ploeg in tweede provinciale wilde meedoen of met het redavoteam. Gezien ik kinderen heb, zag ik twee keer per week trainen en dan een match spelen iets minder zitten. Bij het redavoteam is alles grotendeels gebaseerd op plezier. Daar heb ik het soms lastig mee want ik win graag, maar ik kan het relativeren”, opent de snelle middenvelder uit Sint-Agatha-Rode. “Ik ben trouwens terug beginnen voetballen na mijn zwangerschap, dat was drie jaar geleden. Mijn dochter Marly was toen ongeveer zeven jaar, ik had zeven jaar in haar geïnvesteerd en wou eens terug zelf iets beleven. Sindsdien heb ik ze steeds meegenomen naar het voetbal en dat vond ze leuk, mooi dat het zo goed uitdraaide.”

Door deze covid 19-crisis was er lang niets geweten.

“Het staat uiteraard niet voor de volle honderd procent vast dat weekend. We zouden in de helft van januari moeten beginnen trainen. Momenteel houden we ons individueel fit. Indien het seizoen was doorgelopen, was het makkelijker geweest om dat ritme aan te houden. Nu lagen en liggen we stil, het zal in het begin even lastig worden om me te motiveren zeker gezien het koude weer. Ik heb die wekelijkse sport op mentaal vlak ook wel een beetje nodig. Ik speel liever iets te veel dan te weinig, zo ben ik zeker dat ik me minder snel blesseer. Ik moet daar een beetje voor opletten, sommige van de medespeelsters zijn dubbel zo jong als ik en kunnen langer inspanningen leveren.”

De gedachte om opnieuw in actie te kunnen komen, daarvan kikkert Socquet op.

“Dat we nu een vooruitzicht aangeboden hebben gekregen in de vorm van een datum, dat is positief, ook op mentaal vlak. Zo goed als alles was de voorbije periode gesloten, je mocht bijna niets meer. Het opnieuw kunnen voetballen vanaf half februari opent deuren naar sociaal contact en opent deuren naar het gewone leven dat we hebben moeten missen. Hopelijk komt het goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *