logo Casalina

Kapitein Loïc Delaere speelt al 20 jaar voor KVC Kessel-Lo 2000 en evolueerde in een stabiele factor

Kapitein Loïc Delaere speelt al 20 jaar voor KVC Kessel-Lo 2000 en evolueerde in een stabiele factor
Kapitein Loic Delaere (8) kijkt de bal na

KVC Kessel-Lo 2000 zette orde op zaken tegen KV Tervuren-Duisburg met een 4-2-score. Nochtans begonnen de bordeauxhemden in de openingsminuut al met een valse noot, ze werden verrast met een tegendoelpunt. Kapitein en middenvelder Loïc Delaere (26) uit Leuven zag de 1-2 vallen net voor rust en dan volgde de tweede helft die een 4-2 met zich meebracht.

Delaere speelt al zijn hele leven voor KVC 2000, hij begon er op zijn zesde. Hij leeft en sport dus al twee decennia op de club aan de Stadionlaan en is al tien jaar actief in het eerste team. Hij bekleedde er steeds een positie centraal op het middenveld. Hij evolueerde tot kapitein, medespelers en de staff bekijken hem als een zekerheid in alle omstandigheden.

Kortom Delaere voelt zich gewaardeerd en functioneert zo meer dan behoorlijk

“Dat is een mooi compliment en fijn om te horen. We bezitten dit seizoen een jeugdig team en ik kan hen flink wat ervaring bijbrengen. Dat verwacht men van me, ik ben blij met mijn belangrijke rol in het team”, stak de clinical engineer bij Materialise nv op het Researchpark van Haasrode, van wal. “We zijn thuis aan een sterke reeks bezig met vier overwinningen. We waren alleszins niet goed begonnen. Na een kleine dertig seconden keken we al tegen een achterstand aan en net voor de pauze viel de 1-2. Nochtans hadden we het gevoel dat we alles onder controle hadden en we het betere spel hanteerden. Het treffen tegen KV Tervuren-Duisburg was alleszins veel zwaarder dan we het op voorhand hadden verwacht en ingeschat. Gelukkig konden we de situatie op mentaliteit omdraaien. Het lukte ons om in de tweede helft erop en erover te gaan, de ontlading voor eigen publiek was dan ook enorm groot. Eens de punten buitenshuis eraan beginnen te komen, dan mogen we hoger mikken dan ons huidige klassement in de voorhoede van de middenmoot”, besloot de clubman van Kessel-Lo. “De club ligt op tien minuten van mijn huis, waar ik met een handvol vrienden woon, ik zit hier goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *