logo Casalina

Kan Hoger Op Testelt de derde hond in het kegelspel worden?

Kan Hoger Op Testelt de derde hond in het kegelspel worden?
In vierde provinciale b dingen nog drie teams mee om titel en promotie

Met nog een klein handvol wedstrijd te spelen kan het niet spannender in vierde provinciale b. Drie teams strijden nog vol voor de titel en promotitie. Op kop het jonge VC Bertem-Leefdaal B met 52 éénheden, tweede staat Korbeek Sport dat al jaren een hecht geheel vormt en een match minder speelde met 50 punten. Op plaats drie vinden we Hoger Op Testelt terug met 49 punten, maar met nog twee inhaalwedstrijden op de teller. In principe kunnen zij nog op en over iedereen naar de titel.

Trainer Danny Segers tempert de verwachtingen en beseft dat de realiteit anders kan uitdraaien.

“We hebben nog het zwaarste programma van de drie voor de boeg. We moeten dit weekend uit op Lubbeek B, makkelijk zal dat niet worden. Daarna moeten we naar Tielt-Winge B, vergeet niet dat leider Bertem-Leefdaal B daar punten liet liggen met een 5-5. Daarna ontvangen we thuis Schaffen. Pas als we die drie duels winnen, dan kunnen we beginnen praten over de rest. Veel zoniet alles zal beslist worden in ons duel op Korbeek Sport. Ik denk dat het voor ons de eerste of de derde plaats zal worden. Tot nu toe wonnen we bijna alles, we speelden één keer gelijk en we verloren één keer. Tot nu toe doen we wat we moeten doen, hopelijk kunnen we het afronden. In deze reeks waarin twee ploegen voor de rest van het seizoen forfait gaven, is het niet makkelijk. We lagen na de winter zo opnieuw vier weken stil door enkele forfaits, makkelijk is dat niet om je groep dan gemotiveerd te houden.”

De vier aanwinsten van HO Testelt en de sportieve staff
Trainer Danny Segers (links bovenaan) heeft met HO Testelt enkele moeilijke weken voor de boeg

Drie teams in de reeks verdienen de promotie naar derde.

“Ons seizoen ging eerlijk gezegd op en neer, we misten redelijk wat geblesseerden op een bepaald moment. Toen verliep het moeilijk, zeker als topschutter Mertens uitviel”, blikte T1 Segers terug. “Ik vind dat de eerste drie zeker niet misstaan in derde provinciale, jammer genoeg kunnen het er maximaal twee zijn. Voetbaltechnisch kunnen wij mee met Bertem-Leefdaal B. Korbeek Sport moet het hebben van zijn gestalte en duelkracht. Het zal nog spannend worden. Ik zie ons ofwel als eerste eindigen ofwel als derde, dat kan een pijnlijk verhaal worden, maar zo ver zijn we nog niet. Hopelijk hebben we nog een tikkeltje geluk en kunnen we onze titelambities inlossen.”

Net zoals vier jaar geleden kampioen worden zou een droom zijn voor Testelt
Net zoals vier jaar geleden kampioen worden zou een droom zijn voor Testelt

Geef een reactie