Kampioenes van FC Moorsel kloppen Sparta Haacht op slotspeeldag

De kampioenes van FC Moorsel (r) speelden op de slotspeeldag tegen Sparta Haacht Statie

In de eerste helft hadden de oranjegetinte kampioenes van FC Moorsel de bovenhand, aan de rust stond het 3-0. In de tweede helft deed Sparta het veel beter, stond het positioneel beter en kon het tegenprikken. Na een zonnige namiddag en aangename slotspeeldag eindigde het op 6-2.

Moorsel begon snel te drukken, maar kon slechts laat in de eerste helft scoren.

Vansevenant bracht op de linkerflank de eerste actie van de match, haar voorzet vond geen vervolg. In de tweede helft ging ze een soortgelijke actie aan, ze speelde een prima wedstrijd en vond vaak de ruimte. Ook Dana Spreutels was één van de uitblinkers. Aan de overzijde bracht Coremans ook gevaar, maar een afspeelpunt werd er niet gevonden. Rond minuut twintig lag het spel even stil, Spartaanse Dillen had haar knie verdraaid en werd vervangen. Vandervelde en Mette Tiesters dreigden voor Moorsel. Doelvrouw Hanne Tiesters maakte het soms iets spannender dan nodig, maar er kwam niets ergs uit voort. Op een bepaald moment dribbelde ze een bezoekster met lef, maar het was aan de overkant waar de goals vielen voor rust. Mette Tiesters plaatste twee keer de bal naast keeper Kalse, 1-0 en 2-0 op enkele minuten tijd.

Tiesters plaatste de 1-0 links naast de keeper

Op slag van rust kon Lapiere op voorzet van Tiesters de 3-0 binnentikken.

In de tweede helft werd ook laat, maar veel gescoord.

Na de pauze nam Hanne Tiesters plaats in de verdediging, Janssens nam haar plaats in tussen de palen. Voor Sparta kwamen Herten en Goeman vooraan wel eens piepen. Tielemans had voor de oranjehemden enkele kansen. Lapiere kon eens ontsnappen aan de Haachtste defensie, maar doelvrouw Kalse kwam tijdig uit doel. Een Spartaans afstandsschot van Goeman werd afgeweerd via de voet van keeper Janssens. Tiesters werd diep aangespeeld door Vansevenant, ze ging in twee keren langs Kalse, 4-0! Sparta prikte snel tegen met een actie die bij Bucquoye begon en Borremans werkte af, 4-1! Moorsel maakte de 5-1 nadat Spreutels overhoeks trapte. Kalse redde een eerste keer, maar Gielens stond paraat in de rebound. Isenborghs en Tiesters na assist van Vandervelde, verhoogden de score nog tot 6-2. Isenborghs zag haar poging tot hattrick op de linkerpaal uit elkaar spatten. Mette Tiesters had er vier op haar conto staan.

Beide teams waren tevreden na deze slotmatch, Moorsel met hun titel en Sparta met hun top vijf in hun allereerste competitiejaar.

Isenborghs (r) scoorde twee keer en ontvangt felicitaties van Herten

Doelpunten: 37′ en 42′ Tiesters (1-0 en 2-0), 45′ Lapiere (3-0), 70′ Tiesters (4-0), 73′ Isenborghs (4-1), 74” Gielens (5-1), 77′ Isenborghs (5-2), 84′ Tiesters (6-2)