KAC Betekom zo goed als zeker van behoud, Sporting Kampenhout gaat hierom nog 9 finales tegemoet

Sporting Kampenhout (blauw-geel) verdiende zeker een puntje tegen KAC Betekom

Sporting Kampenhout verdiende zeker een puntje tegen KAC Betekom. Een onachtzaamheid in de loop van de laatste vijf minuten bracht de rood-blauwen de drie punten en een 1-2-overwinning op. Het had even goed 2-1 kunnen zijn, Epolo trapte met nog een 25 minuten op de klok een lobbal vanop grote afstand vol op de dwarslat.

Kampenhout begon als eerste te drukken, het waren de bezoekers die de eerste halve kans kregen. Janssens kopte een hoge voorzet vanaf rechts voorlangs. Na een diepe bal van Mateso via rechts kon Betekomnaar Nsumbu Tanda door op doel. Billast ging goed plat, maar werd getrakteerd op de knie van Nsumbu Tanda in het aangezicht, hij moest even groggy bekomen. De ref hield de kaarten op zak.

Iets na het kwartier viel Poukens uit zijn rol. In plaats van centraal te staan, gaat hij links versnellen en zette hij voor naar de tweede paal. Daar verschalkte Mateso Billast aan de eerste paal. Een snelle uitval van Nsumbu Tanda werd ontzenuwd door een ultieme tackle van Sakata.

Billast ziet de 0-1 in zijn netten verdwijnen

Poukens trapte nog eens over terwijl Sporting geen aanspeelpunt vond in het middenveld. Het noopte trainer Dessaer tot twee vervangingen in minuut 37. Met Epolo en Hakizimana moest er meer diepgang komen.

Na de pauze bleef Kampenhout het bedrijvigste.

De geelhemden krijgen een vrije trap. Volgens de ref beroerde deze de hand van Poukens, strafschop. Een uit ziekte teruggekeerde Janssens legde binnen aan de linkerzijde, 1-1! Bij een omschakeling van de bezoekers trekt Mateso op de vlucht, in het strafschopgebied ging Billast goed in de voeten. Epolo zag in minuut 67 bezoekende doelman Lopes Gomes te ver uit zijn doel staan en waagde zijn kans. De bal belandde op de dwarslat die even nabeefde door de impact. Brusk en Epolo tonen zich vooraan nog het bedrijvigste voor Kampenhout, Mateso was dat voor de rood-blauwen. Een corner vanaf rechts belandde aan de tweede paal bij El Hadj die ruimte had om te mikken. Hij deed dat ook behoorlijk, de bal verdween in de linkerhoek, 1-2! Put stormt nog op een twijfelde doelman Lopes Gomes af, maar de bal vliegt over. Duur puntenverlies voor Kampenhout.

Janssens trapt de strafschop voor 1-1 binnen

Doelpunten: 16′ Mateso (0-1), 52′ Janssens (1-1 strafschop), 86′ El Hadj (1-2).