KAC Betekom neemt maat van SC Aarschot in oefenpot

KAC Betekom (l) haalde het bij SC Aarschot met 0-4

Nadat SC Aarschot vorig jaar in deze periode met 0-1 ging vieren op KAC Betekom, was het nu aan de ploeg uit derde amateur om te zegevieren in een voorbereidingswedstrijd. In de eerste helft bood het thuisteam nog wat offensief weerwerk en begon het sterk. In de tweede helft eisten de vele wissels waarbij nieuwkomers hun kans kregen hun tol.

Het was voor SCA hun derde oefenduel na de voorbije dagen RWL Sport en KVC Langdorp, voor KAC was het de opener

Van de thuisploeg bracht Tachfine het eerste gevaar na enkele minuten, de verdediger kopte de corner over. Kort daarna werd Vander Elst rechts diep gestuurd, omzeilde hij nieuwe doelman Van Duijvendijk en schoof hij in de verste hoek binnen, 0-1.

Bjorn Vander Elst (tweede van rechts) werd gefeliciteerd met de 0-1

Na 12 minuten kon thuisspeler Geerkens aan de eerste paal niet voldoende afzetten om gevaar te betekenen. Binnen de minuut stootte zijn medespeler Boulahir alleen door, zijn schot trof de rechterpaal. In de herneming op corner andermaal Geerkens, maar die miste. Daarna schoot Arice voor de wit-zwarten voorlangs. Op minuut 20 zaf opnieuw Tachfine zijn raket van een afstandsschot op de lat belanden, Scoupreman was er als de kippen bij voor de rebound maar schoof naast. Kort nadien trof KAC’er Janssens de binnenkant van de kruising en in de herneming doelman Van Duijvendijk.

Het spel ging over en weer, Betekom toonde zijn dadendrang via Hermans die andermaal op de SCA-goalie stootte. Iets na het half uur was het prijs voor Betekom, kapitein Janssens zag Van Duijvendijk iets te ver voor zijn doel staan en lobde succesvol, 0-2. Aan de rust werd er fiks gewisseld en kregen nieuwe namen hun kans. Nsumbu ging rechts door en ging voor de korte hoek de doelman en Tavares konden nog ijlings wegwerken. Betekom drukte en er kwamen kansen vooral via Jacobs en Mateso.

In de tweede helft kwam SC Aarschot er minder goed uit

Op minuut 80 scoorde invaller Mateso met een lobje vanaf links, 0-3. Aan de overzijde kon Aarschot via Arice bijna profiteren van Betekoms mistasten achteraan, maar hij kon niet afwerken in de verste hoek. Het was Betekom dat nog één keer scoorde. Dat was via een collectieve aanval die begon bij invaller Brent Vander Elst met een diepe bal naar Nsumbu, Jacobs was het eindstation en werkte de 0-4 binnen. Verdiende zege van KAC, mits offensief succes had de score er wel helemaal anders uitgezien.

Doelpunten: 7′ Vander Elst (0-1), 33′ Janssens (0-2), 80′ Mateso (0-3), 90′ Jacobs (0-4)