logo Casalina

KAC Betekom B wint bij leider KDN United

KAC Betekom B wint bij leider KDN United
De aftrap met kapiteins Timmermans (KDN) en Godier (r)

Enkele weken terug stond KDN United reeds aan de leiding en was Betekom B tweede, toen volgden enkele nederlagen voor de blauw-roden. Twee keer werd het 5-1 in hun nadeel. Dat wilden ze tot elke prijs voorkomen aan de Veeliedenstraat. Het werd zelfs meer dan ze op voorhand verwacht hadden, een zege en een plaats in de top drie op een gedeelde derde stek. KDN zag hierdoor tweede FC Tildonk tot op drie éénheden naderen.

Bij KDN was sluitstuk Tanguy Stiennon geel geschorst maar vooral het aanvallend compartiment werd onthoofd door de geelgeschorste Yenthe Wouters en de in het luchtruim hangende spits-piloot Maxime Stiennon.

Deze afwezigheden beletten niet dat KDN in het openingskwartier twee dotten van kansen kreeg. In de vijfde minuut resulteerde een één-twee Adams-Vaes in een voorzet van Vaes. Voytenko zette er de binnenkant van zijn voet tegen maar keeper Vos redde aan de paal met de voet. Op het kwartier legde Quinten Wouters de bal op het hoofd van Voytenko; zijn afschamper hobbelde naast. Een sterk opzittend Betekom B bemoeilijkte het combinatievoetbal van KDN. Zo ontfutselden ze op rechts de bal van een wegglijdende Govaerts en Broos was er als de kippen bij om de 0-1 in de vlucht binnen te duwen.

Twee minuten later verslikte Adams zich in zijn zoveelste dribbel, De Graef haakte zich vrij en drukte vanop twintig meter onmiddellijk af. Zijn gekadreerd kanonschot verdween precies in de rechterwinkelhaak en de competitieleider stond 0-2 in het krijt. Deze voorsprong leidde bij de Betekomspelers tot nog meer grinta en veel gewonnen duels. D’hoore kon zich nog eens doorzetten op links maar zijn schot in de korte hoek stuitte nogmaals op de voet van doelman Vos.

Betekom B viert een doelpunt op KDN United
Betekom B viert een doelpunt op KDN United

KDN was dus verplicht om in de tweede helft te komen en deed dat reeds na tien minuten met succes

Lokaal jeugdproduct Joran De Smedt (U21) stond amper een minuut op het veld toen hij zijn tegenstrever in de wind zette; de lijn afging om met zijn linker aan de verste doelpaal de vrijstaande D’hoore te bereiken. Deze moest op de toppen van zijn tenen staan om met het hoofd terug te leggen op het hoofd van de ingevallen Dupont, die overhoeks binnen knikte. Met nog vijfendertig minuten te spelen ging KDN nog meer aanvallen, echter te overhaast en met te veel onnauwkeurigheden in de passing onder de pressing van Betekom.

Dit opende counterperspectieven voor Betekom maar een uitstekende thuisdoelman Niclaes wist zijn netten schoon te houden op doelpogingen van Robijns, De Graef en Verbruggen. KDN slaagde er niet meer in doelkansen te versieren en moest zich neerleggen bij de eerste thuisnederlaag.

De resultaten van deze speeldag zorgden ervoor dat KDN United ondanks het verlies nog steeds leider blijft met drie punten voorsprong op de tweede FC Tildonk. En dus krijgen we volgende zondag een nieuwe topper in derde provinciale C tussen de nummers één en twee. Achter deze twee koplopers troept alles samen met amper drie puntjes verschil tussen de derde en de negende in de rangschikking. Spanning troef in deze reeks!

Doelpunten: 23’ Broos (0-1), 25’ De Graef (0-2), 55’ Dupont (1-2).

Verslag en beeld: GTi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *