logo Casalina

KAC Betekom B wilt minder doelpunten incasseren

KAC Betekom B wilt minder doelpunten incasseren
De kern van KAC Betekom B van het voorbije seizoen

KAC Betekom B begon de openingsspeeldag in vierde provinciale C met een scoreloos gelijkspel op het veld van het niet te onderschatten SC Keerbergen. Trainer Martijn Heiremans had het liever anders gezien en hoopte op een driepunter gezien enkele goede kansen, hij krijgt zaterdagavond vanaf 18 uur de kans om het opnieuw te proberen. De blauw-roden ontvangen dan immers HO Veltem B.

De voorbereiding organiseren was geen sinecure.

“In de tussenstop zijn mijn spelers actief bezig geweest met lopen en fietsen. We konden de trainingen hervatten met een goede basisconditie. De voorbereiding zelf verliep met ups en downs . Het was ook niet altijd evident om te puzzelen met schema’s als gevolg van covid 19. We speelden op 25 juli in Booischot maar daarna mochten er twee weken geen wedstrijden gespeeld worden. Vanaf wanneer we dan wel wedstrijden mochten spelen, zat een groot deel van mijn groep met herexamens wat het niet altijd even makkelijk maakte. Onze stage in Gent is kunnen doorgaan en na deze afzondering merkten we wel dat het groepsgevoel versterkt was. Naarmate de voorbereiding vorderde, kwamen de automatismen ook meer in de ploeg. Zo vond ik ons een verdienstelijke wedstrijd spelen tegen Baal”, meldde T1 Heiremans.

Ze konden leven met een punt op verplaatsing, maar …

“Op zich is een punt op verplaatsing niet slecht, maar na de wedstrijd heerste toch vooral ontgoocheling door het aantal gemiste kansen. Al moet ik toegeven dat Keerbergen ook twee goede kansen had. Wel was het grote deel van het spel voor ons.”

Met HO Veltem B krijgen ze een portie jong geweld op bezoek.

“Ik verwacht van Veltem dat het als een jonge en goede voetballende ploeg voor de dag zal komen. Wel hopen we de drie punten thuis te kunnen houden. We proberen ook minder doelpunten te slikken. Vorig seizoen was dat nogal een nadeel, dit was een werkpunt naar dit seizoen toe. In onze openingsmatch zagen we op dat vlak gelukkig al kentering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *