KAC Betekom B verplicht KV Tremelo om periodetitel on hold te zetten

Betekom B (r) won sinds begin februari op Vossem en tegen KV Tremelo (l)

KAC Betekom B won met 2-1 van KV Tremelo dat één punt nodig had om zich als periodekampioen te kronen. Dat gebeurde niet gezien de Greunsjotters Vossem thuis de derby tegen FC Moorsel met 3-1 wonnen. De wit-zwarten hebben komende woensdag nog een kans op het veld van de aartsrivalen van de Lozenhoek. Bij de bezoekers ontbraken maar liefst twaalf spelers en dat brak hen zuur op. Dat ze in de slotminuten nog twee keer rood slikten was zeer nefast voor hun komende duels. En Betekom B? Ze vierden uitgebreid de revanche op de pandoering uit de heenronde.

Opmerkelijk gegeven: bij KVT misten ze 12 spelers. Het merendeel was op vakantie, sterke timing op de slotspeeldag van de tweede periode. Boeckx en Ivanov blesseerden zich nog op de matchdag zelf.

Het begin van het duel was mistig. Lijnrechter Vanhamel dreigde even uit het zicht te verdwijnen, maar de situatie verbeterde gaandeweg. In minuut 6 legde Labro aan van buiten het strafschopgebied, goalie Vos haalde uit de rechterhoek. Op het kwartier lanceerde El Attabi een vrije trap naar de rechterhoek, andermaal tekende doelman Vos present. Halfweg de openingshelft kantelde de partij, thuisspeler Broeckx zette dit kracht bij door rakelings naast de linkerpaal te trappen. Kort daarop ging De Graef links ver door, hij legde voor op Hidegh die links in doel afwerkte, 1-0! Met nog vijf minuten voor rust werd bezoeker Meerkens vrijgespeeld vlakbij doel, hij mikte naar links maar daar lag Vos. Betekom B deelde kort voor rust nog een stevige psychologische tik uit met de 2-0 van Paun.

Hidegh (centraal) opende de score voor de blauw-roden

In de tweede helft begon Tremelo te drukken, aan de overzijde werden op korte tijd zowel Hidegh als Paun teruggefloten wegens buitenspel. Jammer voor Hidegh die scoorde, maar het feestje niet zag doorgaan. In minuut 65 moest jonge bezoeker Axl Vranckx (15) eraf met een voetblessure. Meerkens kon nog centraal voor doel de aansluitingstreffer realiseren, 1-2. In de slotfase poogde Godier uitgoalie Claes het uittrappen te bemoeilijken. Deze kreeg het hiervan op zijn heupen en duwde Godier omver. Deze laatste kreeg geel, de doelman rood. Amper een minuut later mocht Van Nuffelen het veld verlaten na een akkefietje.

Doelpunten: 29’ Hidegh (1-0), 42’ Paun (2-0), 67’ Meerkens (2-1).