logo Casalina

KAC Betekom B mag als één van de beste tweedes naar derde provinciale

KAC Betekom B mag als één van de beste tweedes naar derde provinciale
KAC Betekom B anno 2021-2022

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk; KAC Betekom B speelt volgend seizoen andermaal in derde provinciale. De blauw-roden hoorden het voorbije weekend het goede nieuws dat ze als één van de beste tweedes in de reeksen van vierde provinciale zich mochten opmaken voor promotie.

Trainer Martijn Heiremans moest flink wat geduld opbrengen vooraleer hij zekerheid had.

“We zitten steevast met een jonge kern. Twee seizoenen geleden zakten we uit derde provinciale in het coronaseizoen, net in de fase dat we ons toen aan het redden waren. Het zijn voor het merendeel dezelfde jongens maar wel met veel meer ervaring. We moeten het hebben van ons collectief, we hebben geen spits die er twintig per seizoen inlegt. Ik kijk uit naar de vele mooie derby’s in de reeks. We willen evolueren in een middenmotor in derde provinciale en zo de stap tussen de eerste en tweede ploeg minder groot maken”, wist trainer Heiremans.

Eigen jeugd opleiden en afzetten in de eerste ploeg in derde amateur lukt goed.

“Met doelman Pieter Nauwelaerts die op Racing Mechelen voor 2.500 toeschouwers speelde en met aanvallende veldspeler Piotr Krauze die scoorde in de slotmatch tegen Berlaar-Heikant, mochten we dit seizoen al twee krachten afzetten in de eerste ploeg. Ik ben blij dat het merendeel van de kern bijtekende.”

KAC Betekom organiseert de eerste editie van hun Penaltycup op vrijdag 24 juni vanaf 18 uur. Op 25 juni komt hun minivoetbaltoernooi het Raymond Van den Broeck herdenkingstoernooi eraan, die dag beginnen ze eraan om 10 uur. Inschrijven kan nog steeds voor beide evenementen tot zaterdag 18/06. Inschrijven of vragen kan je sturen naar martijnheiremans@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *