KAC Betekom B en KDN United houden elkaar in evenwicht

KAC Betekom B (l) KDN United

Zowel bij de bezoekers van KDN United als het thuisspelende KAC Betekom B waren er flink wat afwezigen. De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong via Mike Smits. Daarna kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd, nog in de eerste helft maakte bezoeker Quinten Wouters nog gelijk. In de tweede speelhelft bleef het 1-1.

Bij Betekom B ontbraken een handvol spelers, die werden goed vervangen door enkele U21-spelers. Ze trokken onmiddellijk de kaart van de aanval. Smits dweilde vaak zijn rechterflank af en op links zette Nguyen soms pittig druk. Achteraan had verdediger Nick Vermunicht het goed voor elkaar. Op de tiende minuut ging Smits vanaf de rechterzijde door op doel en schoot hij overhoeks de bal binnen.

Bij de bezoekers van KDN United waren ze net met twaalf, velen waren nog op reis of in quarantaine als gevolg daarvan. Het weerhield er hen niet van om op het kwartier voor hun eerste kans te tekenen. Ajaj en Jenthe Wouters zetten een 1-2 op , Ajaj besloot over. Een eerste waarschuwing aan het adres van het thuisteam, daarna bracht bezoeker Vaes een vrije trap voor die Quinten Wouters over kopte. Wouters ging nog eens alleen door maar KAC-doelman Pieter Nauwelaerts keepte een prima wedstrijd en stond pal. Met de rust bijna in zicht was het toch prijs voor KDN, de onvermoeibare Wouters kopte de bal naar de verste hoek en bracht de bordjes in evenwicht.

Na de koffie ging Quinten Wouters nog eens door op Nauwelaerts, maar de doelman redde nogmaals. Ajaj trapte nog eens voorlangs en ook Quinten Wouters wrong een kans de nek om. Bij de thuisploeg trapte doelpuntenmaker Smits nog op de paal en trapte Hidegh de bal voorlangs. Beide teams toonden zich relatief tevreden na het verhitte oefenduel.

Doelpunten: 10′ Smits (1-0), 37′ Quinten Wouters (1-1)