logo Casalina

Judith Van Looveren (18) wint Beker van Vlaams-Brabant outdoor en Beker van België indoor

Judith Van Looveren (18) wint Beker van Vlaams-Brabant outdoor en Beker van België indoor
FC Cruyff wint de Beker van België Foto Voets Photo Productions

Judith Van Looveren won met KFC Herent de Beker van Brabant, maar met zaalvoetbalploeg FC Cruyff uit Leuven én Boutersem won ze zelfs de Beker van België. Ze mikt komend seizoen op de titel met de eersteprovincialer op het veld en indoor liefst de herharling van de bekerwinst.

Judith begon op haar vierde tegen een bal te trappen, dit in navolging van haar papa en trainer Patrick en haar broer Cyriel die tot verschillende jaren geleden het middenveld bevolkte bij KFC Herent

Van Looveren kan zowel indoor als outdoor een deftige actie opzetten
Van Looveren kan zowel indoor als outdoor een deftige actie opzetten

“Ik heb nooit anders gekend dan KFC Herent als club. In de zaal ben ik tot nu toe drie jaar actief. Dat was eerst twee jaar bij een mannenteam, genaamd SK Pintelierse. Dat was zeker een degelijk niveau en plezierig was het er ook, dat was in de LVZ-reeksen. In het begin van vorig seizoen vroegen ze me erbij bij FC Cruyff. Dat was geen toeval want met Voets, Bryon en Vander Velpen (zij ontbrak op de finale, nvdr) speelden al drie Herentsen bij hen en ik werd dan de vierde. Ze hadden nog speelsters nodig voor deze jaargang, de omgekeerde beweging kan ook. Zo krijgen we er bij KFC Herent volgend seizoen Cruyffspeelster Wien Van Haelst bij.”

De Herentconnectie bij FC Cruyff vlnr Voets, Van Looveren, Bryon en Van Haelst
De Herentconnectie bij FC Cruyff vlnr Voets, Van Looveren, Bryon en Van Haelst

Onderweg naar de finale schakelden ze teams uit Luxemburg, Oost- en West-Vlaanderen, in de finale wachtte hen… Een handvol jaren geleden stond FC Cruyff al eens in de finale, maar verloren ze die

“We keken in de finale FC Framily Ternat in de ogen. Het verliep vrij vlot, dat kan u hier bekijken. We waren in de eerste helft niet persé de beteren, het ging gelijk op. Vanaf de openingstreffer van Courtois ging het veel beter. In de tweede helft zijn we er overgegaan en werd het nog 3-0 via doelpunten van Van Haelst”, herinnerde Judith zich die de 3-0 optekende. We waren zowaar de beste zaalvoetbalploeg van België, dat gaf me wel een gevoel dat het een enorm serieuze competitie was. Na die dubbele bekerwinst mik ik op de titel bij Herent in eerste provinciale. Als tweede waren we er vlakbij en bij FC Cruyff mag dat opnieuw een gewonnen finale zijn”, droomt de studente social sciences aan de VUB luidop.

FC Cruyff speelt in roze-zwarte kleuren en ontstond in Leuven, tegenwoordig spelen ze hun thuismatchen in Boutersem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *