logo Casalina

Jorne Vanderstappen beleeft mooiste moment uit voetbalcarrière

Jorne Vanderstappen beleeft mooiste moment uit voetbalcarrière

Eersteprovincialer Bertem-Leefdaal deed het onwaarschijnlijke in de tweede ronde van de Beker van België, het schakelde FC Tubize uit tweede amateur uit. Invaller Jorne Vanderstappen (22) nam twee doelpunten voor zijn rekening in de terechte 3-1. Hij beleefde naar eigen zeggen het mooiste moment uit zijn voetbalcarrière.

Vanderstappen kreeg zijn opleiding bij SK Lierse en nadien heeft hij nog gespeeld bij de beloften van KSK Heist. Nadien ging hij twee jaar voetballen in de eerste ploeg van KAC Betekom vooraleer bij VC Bertem-Leefdaal te belanden.

“Ik had graag gestart, maar we hebben een ploeg waar iedereen enorm aan elkaar gewaagd is. Ieder heeft zijn specifieke kwaliteiten en de coach heeft een goede keuze gemaakt, want we stonden de eerste helft goed in blok. We maken net voor rust goed die 1-0 en ik wist dat ze moesten komen en na de 1-1 kon het twee kanten uit. We zijn blijven vechten en hebben onze koppen niet laten hangen wat tot dit mooi resultaat leidde”, vertelde de matchwinnaar die overkwam van KAC Betekom. “Op deze manier invallen is heel mooi, ik denk dat dit het mooiste moment is dat ik al meemaakte in mijn voetbalcarrière. We hebben er als team voor gewerkt en dat bracht ons tot succes”, wist hij. “Ik twijfelde niet bij mijn twee uitbraken. Bij mijn tweede goal kwam de keeper ver uit zijn goal en zag ik de mogelijkheid om de bal over hem te wippen. Dit pakte heel goed uit”, vervolgt hij. “Ik denk dat niemand dit verwacht had, maar zo zie je maar dat alles kan in het voetbal. Ik moest na de match zelf ook wel bekomen. Het was heel emotioneel met mijn grootvader die elke match komt supporteren. Hij was heel blij en hij liet zelfs een traan na de wedstrijd. Ik vond het trouwens heel fijn dat de spelers van onze andere teams en van de jeugd ons zijn komen aanmoedigen! De sfeer was top en ze hebben ons mee naar de overwinning geleid! Nu volgt met Dender in de derde ronde een heel mooie affiche alweer. We komen uit tegen een ploeg uit eerste amateur, maar we gaan zoals tegen Tubize het beste van onszelf geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *