Jong Bertem-Leefdaal B scoort veel

Wout Meeus (r) gaat op Wijgmaal in duel

In deze covid 19-break blikken we even terug op de competitie in vierde provinciale C. Daar staat VC Bertem-Leefdaal B aan de leiding te blinken met een mooie dertien op vijftien. Dat heeft het zeker ook te danken aan de goede teamdynamiek en de drie broers Meeus die scoren en laten scoren.

Spits Dries Meeus kwam eerder aan bod, nu is het de beurt aan middenvelder Wout Meeus die aan drie treffers en vier assists zit op vijf wedstrijden zit.

“Tot nu toe vind ik dat we een heel mooie start hebben gemaakt met een verdiende dertien op vijftien. Ik denk dat we nog nooit zo een start hebben meegemaakt. Ons enige puntenverlies was het gelijkspel op het veld van Wijgmaal B. Het was een heel sterk voetballende ploeg, waartegen we het pas echt moeilijk hadden nadat ze in de tweede helft twee spelers tussen de lijnen brachten die heel veel kwaliteiten hadden. Daar hadden wij geen antwoord op. De overige wedstrijden hebben we verdiend gewonnen. Dit komt doordat we dit seizoen spelen in een formatie die ons goed ligt. We geven niet veel uitgespeelde kansen weg, we hebben nog maar één veldgoal geïncasseerd, de rest was op stilstaande fases of op penalty”, wist Meeus.

Het loopt aanvallend goed met al twintig doelpunten op vijf matchen.

“Onze sterktes zijn volgens mij om te beginnen onze goede fysieke paraatheid waardoor we de volle negentig minuten druk kunnen zetten op de tegenstander. Daarnaast ook de goede teamsfeer, we zijn vooral een groep kameraden die voor elkaar door het vuur willen gaan. De coach die ons op de goeie momenten weet te prikkelen en ons elke keer perfect klaarstoomt voor de volgende wedstrijd is ook een pluspunt. Spijtig dat de competitie na dit goede begin stilgelegd werd, omdat we beter wilden presteren dan vorig jaar. We zijn goed op weg. Ik zou ook graag onze fans bedanken omdat dit jaar vaak de jeugd van de chiro en het jeugdhuis van Leefdaal kwamen kijken samen met onze vertrouwde fans. Dit zorgt ervoor dat we voor redelijk wat volk spelen, wat ons nog een extra boost geeft tijdens de wedstrijd.”

Hun laatste match wonnen ze thuis met 5-1 van SC Keerbergen.

“Tijdens de eerste helft hadden we het niet makkelijk tegen hun blok. Daarnaast scoren zij via hun enige kans van de wedstrijd de 0-1 via penalty en worden wij wat nerveus door de achterstand en de weinige kansen die we bij elkaar voetballen. Gelukkig scoorde Stijn Meeus de 1-1 vlak voor de rust. Hierdoor konden we met een geruster gevoel de rust in. De coach had ons gezegd dat we rustig verder moesten spelen zoals we bezig waren en dat de doelpunten dan wel gingen vallen. De tweede helft was uiteindelijk veel beter, waardoor we uiteindelijk met een comfortabele 5-1 wonnen. Het was tof voor ons als broers omdat dit de eerste wedstrijd was waarin we alle drie konden scoren, dat was wel iets speciaals. Onderling lachen we wel eens als er een match is waarin er twee van de drie broers scoren of assists geven en de andere niet. Misschien moeten we eens een weddenschap sluiten omtrent wie op het einde de meeste goals en assists zal hebben.”