logo Casalina

Jonas Laevers staat in de basiself bij Klim-Op Begijnendijk en bedankt met hattrick

Jonas Laevers staat in de basiself bij Klim-Op Begijnendijk en bedankt met hattrick
Jonas Laevers net na zijn prestatie in Holsbeek

Jonas Laevers (21) uit Betekom was de held van voorbije speeldag voor Klim-Op Begijnendijk op bezoek bij VK Holsbeek B. Door zijn zuivere hattrick werd het 1-3 en waardoor Klim-Op Begijnendijk in de top vijf staat. 

Laevers begon op zijn tiende met de voetbalsport bij SC Aarschot, hij doorliep er de jeugdreeksen. Daarna speelde hij nog voor Klim-Op Begijnendijk, KSC Keerbergen waar hij met zijn broer Matthias Laevers samen in actie kwam. Hij speelt er nog steeds. Jonas is aan zijn vierde jaar Klim-Op toe.

De middenvelder kwam tot voor kort minder in de tactische plannen van trainer Van Roosbroeck voor.

“Hierdoor kregen andere spelers hun kansen. Toen ik op de club aankwam en mijn naam in de basiself zag staan, motiveerde me dat enorm om iets te laten zien op het veld. Het was even wennen om terug te beginnen”, vertelde de technieker die bij de NMBS in Mechelen instaat voor het onderhoud van de treinen. “We begonnen minder aan de partij, enkele minuten voor het half uur kon ik twee keer scoren op korte tijd. Na die 0-2 volgde even een decompressie bij ons. Hierdoor kwam Holsbeek B beter in de wedstrijd, maar dat had gelukkig geen doelpunt als gevolg. Ik vond dat ze op geen enkel moment aanspraak konden maken op ook maar één punt. We kregen nog de mogelijkheid om de score hoger te doen oplopen, maar ik verwerkte nog een bal naast de paal”, aldus de prille twintiger die momenteel aan 4 competitiedoelpunten zit.

Klim-Op staat nu als vijfde gepositioneerd, de top drie staat op 5 punten maar vierde Langdorp en vijfde RWL Sport B hebben beiden minstens nog 2 inhaalduels voor de boeg.

“We willen nu alles meepakken qua punten wat mogelijk is. Die top 5, daarvoor gingen we, alle extra’s zijn meegenomen. We blijven ons best doen. Met een eindrondeticket zijn we niet onmiddellijk bezig, we focussen op match na match.”

De jeugd van Klim-Op Begijnendijk was de voorbije jaren verbonden aan die van KAC Betekom, volgend seizoen staan ze weer op eigen benen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *