logo Casalina

Jitse Dupont verlaat KHO Bierbeek voor … Olympia Wijgmaal!

Jitse Dupont verlaat KHO Bierbeek voor … Olympia Wijgmaal!
Jitse Dupont kan aardig met de bal overweg

Aanvaller Jitse Dupont (24) krijgt volgend seizoen een serieuze opwaardering van zijn voetbalcarrière in de vorm van een transfer van eersteprovincialer KHO Bierbeek naar Olympia Wijgmaal uit tweede amateur. De speelse doelpuntenmaker wou altijd al eens in de nationale reeksen spelen en ziet op deze manier zijn wensen uitkomen. Toch werd deze overgang niet onmiddellijk verwacht.

Het minste van al bij Dupont zelf…

“Wijgmaal heeft contact gezocht en dat verbaasde me enigszins. Ik had niet verwacht dat er veel interesse voor mij zou bestaan, simpelweg omdat ik dit seizoen nog niet enorm veel kon spelen als gevolg van blessures. Uiteraard stond hun aanbod me wel aan, je zou voor minder. We waren er snel uit. Ik wou al langer eens mijn geluk in de nationale reeksen beproeven. Het is sowieso een winsituatie voor me. Ze verzekerden me dat het de bedoeling was dat ik tot de selectie zou behoren en dat ik tot spelen zou komen. De concurrentie zal niet min worden. Het zal wel wat aanpassen worden aan de snelheid van uitvoering.”

Bij Bierbeek mikt Dupont nog op het hoogst haalbare.

“Bij Bierbeek zijn ze heel blij voor me. Ze hadden graag gewild dat ik bleef, maar tegen dit avontuur kon ik geen neen zeggen. We staan momenteel vijfde en gaan nog voor het hoogst haalbare. Kampenhout is al gaan vliegen, maar daarachter staat alles nog dicht op elkaar”, wist de twintiger uit Opvelp, die sinds 2015 in het eerste team van KHO Bierbeek actief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *