logo Casalina

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld evolueert naar Jeugdvoetbalcentrum Leuven

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld evolueert naar Jeugdvoetbalcentrum Leuven
Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld wordt jeugdvoetbalcentrum Leuven

Om verwarring te voorkomen heet het Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld vanaf nu Jeugdvoetbalcentrum Leuven. De stad hoopt zo de wijk Bruineveld in Kessel-Lo te ontlasten van overbodig verkeer. Vorige week vervingen de stadsdiensten alle signalisatieborden en brachten ze de betrokken clubs van de naamswijziging op de hoogte.

“Het jeugdvoetbalcentrum in Kessel-Lo heeft twee ingangen: één via de Domeinstraat en één via de wijk Bruineveld. De ingang via Bruineveld is een dienstingang en mag enkel gebruikt worden voor leveringen, de poetsfirma en trainers van de club. De hoofdingang – voor spelers en supporters – ligt in de Domeinstraat”, legt schepen van sport Johan Geleyns uit.

“Omdat de sportsite de naam Bruineveld droeg, voerden bezoekers het vaak zo in in hun GPS. Ze reden dan naar de dienstingang via de wijk Bruineveld in plaats van naar de parking. Dat bracht flink wat verkeersoverlas voor de bewoners van de wijk met zich mee tijdens het weekend. We beslisten daarom de naam van het jeugdvoetbalcentrum aan te passen”, luidde het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *