Jeugd laat HO Bierbeek verder bekeren. Standaard Meerbeek laat het liggen.

HO Bierbeek (r) bekert een ronde verder ten nadele van Standaard Meerbeek

Eersteprovincialer HO Bierbeek gaat een ronde verder in de Brabantse beker en bereikt de kwartfinales na een 0-1 op het veld van derdeprovincialer Standaard Meerbeek. Een klasseflits van bezoeker Kindekens bracht de groenen de kwalificatie voor de volgende ronde. In de slotfase liet Meerbeek het nog liggen en was er een discutabele strafschopfase.

Meerbeek telde een handvol afwezigen, de bezoekers startten met een ploeg die voor tweederde bestond uit eigen jeugd. Bierbeek begon met druk en in de achtste minuut kon Kindekens al eens alleen voor doelman Schoolmeesters verschijnen. Deze redde. Amper enkele minuten later maakte Kindekens het af na een doorsteekpass van Beeken, 0-1!

Kindekens schoof net de 0-1 binnen na diepe pass van Beeken (8)

Voor Meerbeek kreeg Bideloo na iets meer dan een kwartier nog de grootste kans in de eerste helft, hij ging de linkerflank af en omspeelde drie tegenstanders. Hij zag zijn schot de linkerpaal raken, de rebound leverde niets op. De blauwen beginnen meer te drukken, maar de groenen komen er ook af en toe gevat uit. Iets voor het half uur geeft thuisspeler Blommen rechts vanaf de achterlijn voor, zijn schot streelt de lat. Aan de tweede paal stond Pepermans klaar. Op het half uur gaat Pepermans neer, volgens de ref was er niets aan de hand. In de tegenaanval ontsnapte Kindekens, doelman Schoolmeesters voorkwam erger. Bierbeek dreigde nog met een afstandsschot van Beeken. Oprukkende kapitein Christiaenszag via de rechterflank zijn voorzet weggetackled worden door Ringoet.

Thuisspeler Bideloo (12) ziet zijn schot terugbotsen nadat het de linkerpaal raakte

In de tweede helft trof Meerbeek nog de deklat via een vrije trap van Van Och, de paal via Pepermans en vroegen ze een strafschop nadat bezoeker Candel de bal op grond met de armen zou hebben gekneld. Naar het einde gingen Van Och en Brever, de beste man bij de thuisploeg, vooraan spelen, maar Bierbeek bracht zelf nog ervaren spelers in zoals Lauwens en Dupont. Ze voorkwamen een tegenscore en brachten gevaar via afstandsschoten van onder andere Christiaens en Beeken. In de loop van de slotminuten kwam een collectieve aanval over de rechterflank van Meerbeek aan de overzijde bij invaller Buekenhoudt terecht die het strafschopgebied inging. Zijn schot schampte af op Christiaens, waarop uitgoalie Debusschere een goed antwoord had. Bierbeek plaatst zich voor de kwartfinales van de Brabantse beker!

Doelpunt: 12′ Kindekens