logo Casalina

Jens Detruyer verlaat als T2 VK Linden om als trainer bij KCS Machelen aan de slag te gaan

Jens Detruyer verlaat als T2 VK Linden om als trainer bij KCS Machelen aan de slag te gaan
Jens Detruyer bij VK Linden, een beeld dat tot het verleden behoort

Jens Detruyer (32) was het voorbije seizoen actief bij eersteprovincialer VK Linden als T2, waar hij een tandem vormde met trainer Peter Everaerts. Detruyer kreeg een aanbod dat hij niet kon weigeren van tweedeprovincialer KCS Machelen en wil hen in hun reeks houden, tenminste als we het seizoen kunnen afmaken in corona…

Begin vorig seizoen was Detruyer nog spelers bij ERC Hoeilaart, daarna vervoegde hij de staff als T2 van trainer Everaert. Met hem maakte hij de overstap naar VK Linden.

“Ik ben dankbaar voor het avontuur bij eersteprovincialer VK Linden. Ondanks de korte periode maakte ik er vele leuke momenten bij die me lang zullen bijblijven. Ik verlaat een prachtige club voor een prachtige club.”

De oefenmatch van vorige week thuis tegen Binkom was voorlopig het laatste wapenfeit bij Linden.

“De hele kern kreeg de kans om te spelen, ook bij Binkom kregen enkele jonge spelers de kans om hun kunnen te laten zien. Hun eerste kans was meteen raak, 0-1. Ze kwamen nog terug tot 3-2, maar op het einde lieten we de score nog oplopen tot 6-2”, blikte Detruyer kort terug. Het is nog niet geweten wie hem als T2 zal opvolgen aan de Kerkdreef.

“Kort na die oefenmatch had ik contact met Machelen, hun trainer was iets meer dan een maand voordien in onderling overleg met de club gestopt. T2 Collet nam over, maar kon het tij niet keren. Blijkbaar waren er ongeveer zestig kandidaturen voor de functie, hun voorzitter belde me en voorbije zondag viel de beslissing in mijn voordeel. Ik denk dat ik één van de jongste trainers ben in de provinciale reeksen en wil iets bewijzen. Ik wil deze kans voor de volle honderd procent grijpen. Ik wil bouwen en mijn eigen stempel op het team drukken. Het was een trein die langskwam en waar ik op moest springen. Indien we het seizoen kunnen uitspelen, moeten we ons uiteraard sportief redden”, wist de nieuwe T1 van de blauw-witten.

Detruyer wil de komende dagen en weken zijn spelers leren kennen, een planning opmaken en onder andere loopsessies plannen.

Geef een reactie