Q8 tempo oil banner

 

Jef Boogaerts (KAC Betekom) versterkt het middenveld van Sportief Rotselaar

Jef Boogaerts (KAC Betekom) versterkt het middenveld van Sportief Rotselaar
Het Vlaams-Brabantse KAC Betekom komt uit in derde amateur

Na ERC Hoeilaart en SK Nossegem, is het de beurt aan reeksgenoot in tweede provinciale Sportief Rotselaar om een grote naam aan te kondigen voor volgend seizoen. Het gaat om verdediger én middenvelder Jef Boogaerts (29), die na vijf seizoenen KAC Betekom uit derde amateur verlaat. Hij gaat er met jongere broer en verdediger Gil in het team staan. Jef speelde nochtans iedere minuut van het huidige seizoen, maar wou de intensiteit van zijn voetballeven wat verminderen.

Boogaerts trekt naar Rotselaar om er op het middenveld te spelen.

“Mijn tijden als centrale verdediger liggen achter mij. Net zoals bij derdeprovincialer KV Tremelo, waar ik vertoefde voor Betekom, wil ik terug op het middenveld spelen. Het is niet de bedoeling dat ik Gil uit de ploeg concurreer”, lacht Jef. “We komen in principe amper in elkaars vaarwater. Bij Betekom speelde ik de voorbije maanden vooral op de zes en de acht. Het middenveld heeft me altijd wel gelegen, daar kan ik bliksemafleider spelen”, begon de twintiger die uit Wilsele afkomstig is, maar tegenwoordig in Leuven woont. “Ik heb vijf mooie seizoen beleefd bij Betekom en ik beleef het laatste nog steeds. Ik wou het voor mezelf iets rustiger aandoen en terug twee keer per week trainen. Rotselaar speelt mee bovenaan in tweede provinciale, dat is niet oninteressant. Op zich zijn Betekom en Rotselaar van buitenaf bekeken twee dezelfde clubs. Ze spelen goed en aanvallend voetbal en willen zich vooraan mengen, de accommodaties zijn meer dan in orde en ook de sfeer zit snor. Ik ben blij dat ik er volgend seizoen heen kan, ik spreek al enkele jaren over die overgang met jongere broer Gil. Het summum zou zijn dat onze neef Tim Boogaerts ook naar daar komt, maar dat zie ik nog niet snel gebeuren. Moest Rotselaar naar eerste stijgen, dan weet je nooit…”

Rotselaar-voorzitter Frank Lammens had Boogaerts al een tijdje in het oog.

“We staken nooit onder stoelen of banken dat we interesse hebben in zo’n type speler. We praatten de voorbije seizoenen ook al eens met Jef. Deze transfer is op zich geen verrassing, beide broers wilden altijd al eens samen spelen. Hij kan in de verdediging post vatten of in de centrale driehoek in het middenveld. Hij kan op diverse posities uit de voeten en is daarom altijd een toegevoegde waarde. Jef geeft onze kern meer mogelijkheden om verschillende tactische mogelijkheden uit te proberen. Hij kan zelfs als verlengstuk van de trainer op het terrein fungeren”, aldus de fiere voorzitter. “Hij speelde elke minuut in derde amateur, kortom zijn ervaring is van onschatbare waarde. Jef kan de kar trekken van onze jonge ploeg tijdens moeilijkere momenten en kan ons over de streep trekken. Hij woont vlakbij de club, dat is geen onbelangrijk gegeven”, schoof Lammens een belangrijk argument naar voren. “We kopen niet ieder jaar een nieuwe ploeg, we opteren voor stabiliteit en bouwen graag verder aan ons jonge maar bruisende geheel. We willen volgend seizoen sowieso bovenaan meedraaien. Dit seizoen promoveren mag ook, dat moeten we nog bekijken. Wat er ook van is, we speuren nog naar versterking, ook in het aanvallend compartiment. Een extra aanvaller zou handig zijn om met meer dan één spits te spelen.”

Geef een reactie