Jarne De Braekeleer opnieuw beslissend voor HO Veltem

Jarne De Braekeleer (10) helpt HO Veltem aan punten

Eersteprovincialer HO Veltem won op bezoek bij reeks- en kleurgenoot HO Bierbeek met een nipte 0-1. Al na tien minuten scoorde spits Jarne De Braekeleer de eerste en enige treffer van de match. Hierdoor is Veltem al zes weken ongeslagen en pakten ze in die periode een mooie twaalf op achttien die hen van de laatste plaats naar de twaalfde positie bracht.

Samen met vijfde KFC Wambeek-Ternat zijn ze de ploeg van het moment met een tien op twaalf.

“Thuisteam Bierbeek begon goed aan de wedstrijd maar wij stonden goed georganiseerd. We speelden in minuut tien een goede aanval bij elkaar waarbij Nabil de bal tussen twee van hun centrale verdedigers diep speelde. Die bal werd aangeraakt door één van hun beiden. Op die manier kwam de bal mijn voeten terecht. Ik pak hem goed mee en trap koelbloedig de 0-1 binnen. Bierbeek had over het algemeen in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar zij kwamen er te weinig uit. Door ons prima blok konden we vaak vroegtijdig de angel uit hun aanval halen”, herinnerde de rijzige aanvaller zich.

De zestigste verjaardag van coach Chris Vanhentenrijk motiveerde het team in de jacht op de zege.

“Voorts voetbalden wij een zeer degelijke partij bij elkaar met als uitblinkers Dams die telkens de bal goed bijhield en of afkaatste op mij. Ik kon ze de pass naar de flanken versturen. Dams en ik vinden elkaar zeer goed op het veld en dit brengt vaak mooie aanvallen met zich mee. Rabhi op zijn beurt brengt rust aan de bal en in het middelveld. Dan heb je nog Vandermarliere die met een aantal zeer goede balrecuperaties ook enorm nuttig is. Er was langs onze kant een enorm goeie inzet en grinta en dit resulteerde in een welverdiende overwinning. Ik ben enorm blij met de mentaliteit die we getoond hebben en de manier waarop we kansen in het leven riepen. Ik ben natuurlijk ook blij om weer beslissend te zijn! We zijn nu al zes weken ongeslagen. Met deze mentaliteit en dit goede voetbal gaan we nog ver komen! Deze zege kwam trouwens op het goede moment, onze trainer Chris Vanhentenrijk vierde net voorbije weekend zijn zestigste verjaardag. Deze drie punten vormden een perfect cadeau.”