logo Casalina

Jarne Balis voelt zich goed bij KV Tervuren-Duisburg

Jarne Balis voelt zich goed bij KV Tervuren-Duisburg
KV Tervuren-Duisburg in eigen habitat Foto: KV Tervuren-Duisburg

Verdedigende kracht Jarne Balis (22) uit Erps-Kwerps is na een handvol seizoenen bij HO Bierbeek aan zijn eerste jaargang bij eersteprovincialer KV Tervuren-Duisburg bezig. Het vlot tot nu toe goed bij zowel de speler als de club, dat blijkt uit de tussenstand waarin de blauw-witten momenteel de derde plaats bezetten. Het zal nog wel even duren voor ze opnieuw in actie mogen komen.

Balis is al achttien jaar met de bal aan de voet actief.

Hij begon op zijn vierde te voetballen in eigen dorp Erps-Kwerps. Hij speelde er tot en met de duiveltjes daarna maakte hij de overstap naar Sterrebeek waar Jarne van de preminiemen tot en met de U15 speelde. Daarna kwam hij uit voor Woluwe-Zaventem tot de beloften. Bij KHO Bierbeek begon hij in de b-ploeg. Balis waagde na een half jaartje de overstap naar de A-ploeg. Daar speelde hij vier jaar, hij is nu aan een nieuw avontuur begonnen in Tervuren-Duisburg.

“Mijn verwachtingen voor dit seizoen waren een groot vraagteken. Je komt in een nieuwe club terecht met nieuwe spelers en een nieuwe werking. We openden met een 0-5 op VC Bertem-Leefdaal. Ik denk dat in de match bij hen alles mee zat en alles in doel belandde. Het neemt niet weg dat we daar als ploeg een topprestatie hebben neergezet en we hebben laten zien wat we dit jaar willen bereiken met KVTD. Ik denk dat we momenteel verdiend derde staan in het klassement we hebben als team een uitstekende start genomen en verdienen bij deze om zo hoog te staan in het klassement”, aldus de nieuwkomer. “De ploeg die mij het meeste opvalt is Liedekerke, ze hebben nog niks verloren en hebben een vijftien op vijftien gepakt en niet zomaar tegen de ploegen onderaan het klassement. De ploegen die mij tegenvallen zijn Huldenberg en Kampenhout, zeker als je kijkt wat voor spelers deze ploegen op papier.”

Hun laatste match met inzet wonnen ze thuis tegen Borght-Humbeek met 2-1.

“We hebben tegen hen de volledige match gedomineerd. We hebben mooi en verzorgd voetbal op de mat gebracht, maar het was altijd net niet. Gelukkig waren we als groep steeds volwassenen genoeg om op het juiste moment te prikken en de match rustig uit te spelen!”

Gezien de ongunstige besmettingscijfers van het coronavirus zou het wel eens kunnen dat er de komende periode weinig sprake zal zijn van voetbal.

“Ik denk gezien de cijfers die er nu zijn, dat het wel eens een langere break zou kunnen zijn als voordien, maar we bekijken het dag per dag. De gezondheid heemt de prioriteit op dit moment. We trainen nog steeds twee keer per week. We wisselen deze af met kracht- en conditietrainingen en een ontspannen oefenstonde om de sfeer erin te houden. Ik denk ook dat dit het ideale moment is om elkaar en de sfeer nog naar omhoog te krikken. Ik denk momenteel dat als we aan een halve competitie raken, dat we blij mogen zijn. We zien wel wat er de komende weken in beweging komt. Vanaf het mogelijk is hoop ik dit jaar zo verder te doen met Tervuren-Duisburg en zo de verrassing van het jaar te worden in eerste provinciale. Op persoonlijk vlak hoop ik om zoveel mogelijk matchen te mogen en kunnen spelen en hopelijk kan ik mijn eerste goaltje prikken voor KVTD.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *