logo Casalina

Jan Clerick keert terug naar de Stormvogels Haasrode

Jan Clerick keert terug naar de Stormvogels Haasrode
Jan Clerick neemt als derde van rechts plaats in de muur

Enkele seizoenen geleden speelde Jan Clerick (23) uit Leuven nog bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal, om terug het voetbalplezier terug te vinden trok hij het voorbije coronaseizoen naar vierdeprovincialer SV Grasheide. Ergens kwam dit hem goed uit daar de stage voor zijn studies geneeskunde nogal wat tijd en ruimte in beslag namen. Nu hij meer tijd voor handen heeft zet hij terug een stapje hoger bij tweedeprovincialer De Stormvogels Haasrode, waar hij in het verleden al eens twee seizoenen speelde.

Na drie seizoenen bij VC Bertem-Leefdaal daalde hij enkele reeksen vooraleer weer naar tweede te gaan.

“Ik heb het voorbije coronaseizoen gespeeld bij vierdeprovincialer SV Grasheide, dat was eveneens mijn jeugdploeg. Ik deed dit enerzijds met het oog op het begin van mijn stages geneeskunde die anderhalf jaar in beslag nemen. Ik kon wat trainingenlaten vallen als ik geen tijd zou hebben door die stages. Ook omdat ik dan grotendeels terug thuis in Keerbergen woonde en niet meer in Leuven en het dus vlakbij is. Anderzijds trok ik naar SV Graheide omdat mijn laatste halve seizoen bij VC Bertem-Leefdaal op sportief vlak een grote teleurstelling betekende. Ik ben iemand die het altijd kan plaatsen als ik er eens naast val, maar er moesten al enorm veel afwezigen zijn vooraleer ik mocht starten. Ik wou bij Grasheide ook het plezier van het voetballen zelf herontdekken en dat heb ik bij hen vrij snel gevonden. Ik heb me er goed geamuseerd voor zo lang het mocht duren. Ik heb nu ook wel gezien dat er wel tijd bestaat voor trainingen en dat ik het dus absoluut nog wil blijven doen, vandaar de stap naar Haasrode. Dat besef dat er tijd is in combinatie met het gegeven van volgend jaar terug in Leuven wonen, maakt dat de stap hogerop een goede keuze is. Er waren nog aanbiedingen afkomstig uit zowel eerste, tweede, derde en vierde provinciale maar eigenlijk wou ik terug naar Haasrode. Ik hoop dat ik daar het ideale evenwicht ga kunnen vinden tussen een drukke job, ambitie op professioneel vlak, voetbal en plezier”, vervolgt hij. “Ik denk op een plaats in de linkerkolom met de ploeg die we hebben haalbaar moet zijn. Het zal allemaal min of meer afhangen van blessures denk ik, de kwaliteit is er alleszins. Het zal een goede combinatie worden van ervaring en jeugdige agressiviteit.”

Clerick zit in zijn laatste jaar van de basisopleiding geneeskunde. Buiten spelplezier heeft corona hem ook ervaring in zijn opleiding ontnomen.

“Ik heb dus een jaar achter de rug waarin ik in heel Vlaanderen negen keer zes weken stage heb gedaan in vele verschillende disciplines in negen verschilllende ziekenhuizen. Nu moet ik appliceren om vanaf volgend jaar in oktober te mogen beginnen als specialist in opleiding. Op zich werk je dan gewoon als arts in een ziekenhuis onder supervisie en dan ben je nog zes jaar in opleiding. Ik heb voor de optie inwendige ziekten gekozen, daarin heb ik nog een breed scala aan mogelijkheden in de loop van de komende drie jaar. Als het mogelijk is zie ik mezelf graag in een cardioloog of leverspecialist evolueren”, wist de twintiger die bij de Stormvogels op het middenveld zal worden uitgespeeld. “Corona heeft veel verpest. Ik heb minder leerkansen gekregen, bepaalde procedures die ik niet mocht bijwonen, wetenschappelijke meetings die afgelast werden en er waren daarenboven minder mensen die naar het ziekenhuis durfden te komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *