logo Casalina

ISTB Herent verkeert even noodgedwongen in winterslaap

ISTB Herent verkeert even noodgedwongen in winterslaap
Futsalploeg ISTB Herent in vol ornaat.Foto: Mini Octa 83 + Bruxelles

ISTB Herent zag vorig jaar al een futsalseizoen in tweede divisie naar de vaantjes gaan door corona. Dit seizoen is het niet anders, coach Sven D’Hooge is aan handen en voeten gebonden door deze situatie. Hij beseft de ernst van de situatie en ziet de competitie liever stop gezet zodat er in september weer begonnen kan worden met een nieuwe lei.

“Al onze inkomsten zijn afkomstig uit horeca-activiteiten en die liggen plat. De spelers heb ik amper gehoord of gezien sinds de voorbije coronastop. We hopen vanuit het bestuur wel op een definitieve stopzetting, want anders lopen de kosten onnodig op. Ik denk dat er in de zaal nog weinig anders zal opzitten dan te stoppen, daar het nog wel even zal duren voor we weer kunnen starten met indoor sporten. Ook het gebruik van de douches en kleedkamers is uiteraard nog een probleem. Als je in Luik of Luxemburg moet spelen, is het niet mogelijk om zonder te douchen in de auto’s te kruipen lijkt me.”

Tijdens deze donkere periode is het enige wat ze bij ISTB kunnen doen, afwachten.

“Het is een beetje afwachten hoe alles evolueert. Komt er nog extra subsidie van de gemeente, wat doet de bond met de bondskosten? Er is voorlopig nog geen sprake van compensaties, al zullen die wel moeten komen. Zoals bijvoorbeeld voor de scheidsrechtersonkosten, we zullen deze maximaal voor de helft verbruiken. Er bestaan nog veel vraagtekens, maar we gaan ervan uit dat we beetje bij beetje zullen weten waar we staan voor het lopende en volgende seizoen. Je gaat ervan uit dat het een verloren seizoen is en je volgend jaar dan het seizoen kan hebben dat je dit jaar gepland had. Ik verwacht om die reden ook amper transfers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *