logo Casalina

Initiatie BT United brengt meer dan zestig jonge voetballers op de been

Initiatie BT United brengt meer dan zestig jonge voetballers op de been
Bij de U6 van BT United namen er 22 spelertjes deel aan de training

Op het voetbalveld in de Emiel Vanderveldestraat in Tremelo verzamelden woensdagavond iets meer dan zestig jonge voetballers, onder hen ook ongeveer tien meisjes. Het was de tweede van drie initiatiedagen om jong talent aan te trekken.

Tweedeprovincialer KFC Baal en derdeprovincialer KV Tremelo bundelen de krachten op vlak van jeugdwerking. De training gebeurde onder supervisie van Mathias Vertommen, die ook al jeugdcoördinator is bij topklasser OH Leuven.

“Ik heb mijn eerste stappen in de voetbalwereld als speler en ook als trainer in Baal gezet. Ik woon zelf al heel mijn leven in Tremelo. Ik vond dit een fantastisch project. Ik wil zo de jeugd van Baal en Tremelo zoveel mogelijk helpen om op de best mogelijke manier te kunnen sporten”, opent Vertommen. “We waren vandaag ongeveer zestig à zeventig spelers gaande van de voetbalspeeltuin voor de allerkleinsten tot de U11, zo waren er bijvoorbeeld 22 spelertjes voor de U6. Daarbij bevonden zich zowel huidige spelers van KV Tremelo als KFC Baal als veel nieuwe spelers, een gegeven dat we heel positief vinden. Over al de leeftijdsgroepen heen zullen we zeker aan tien meisjes zitten, dat aantal groeit ook flink”, wist de jeugdcoördinator.

Ook de meisjes durfden al eens een duel aangaan
Ook de meisjes durfden al eens een duel aangaan

BT United organiseert op de velden aan de Emiel Vanderveldestraat hun laatste initiatie op woensdag 30 september tussen 18 en 19.30 uur. De jeugdcoördinator Mathias Vertommen valt te contacteren via mathias.vertommen@telenet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *