logo Casalina

“In het eigen Bertem kan het wel eens spoken”

“In het eigen Bertem kan het wel eens spoken”
Erzen Uka (centraal in het blauw) droeg tegen Tubize zijn steentje bij

VC Bertem-Leefdaal beseft dat een tweede stunt op rij in de Croky Cup enorm sterk zou zijn tegen FCV Dender EH uit eerste amateur. Toch zullen de hemelsblauwen zaterdagavond vanaf 20.15 uur alles op het spel zetten om toch een mirakel uit de brand te slepen op eigen veld. Middenvelder Erzen Uka hoopt om net zoals tegen AFC Tubize van nut te zijn.

Tubize uit tweede amateur werd met 3-1 opzij gezet, een soortgelijk scenario zou sterk zijn.

“Ik denk dat het toch een andere wedstrijd zal worden in vergelijking met Tubize. Het zal leuk zijn om tegen voetballers te spelen met ervaring in eerste klasse en eerste klasse B. We kijken er reikhalzend naar uit, alles kan en is mogelijk op ons kleinere veld. We gaan er met vol vertrouwen tegenaan in deze ongetwijfeld sfeervolle match voor eigen fans. In het eigen Bertem kan het wel eens spoken, zeker op een zaterdagavond. We verwachten trouwens meer volk dan tegen Tubize. We zijn nog nooit zo ver geraakt, het is ook een mooi extraatje na een rare voorbereiding. Hopelijk kunnen we er alnsog een mooi vervolg aan breien met vele fans en sfeer. Deze extra’s en het opgedane vertrouwen kunnen we meenemen naar de competitie”, opent Uka.

Uka zag enkele wedstrijdbeelden van Dender op Tempo Overijse.

“Ik ken hun nummer tien, Hens, die zal meer dan waarschijnlijk enkele keren in mijn buurt opduiken. Spelers zoals aanvaller Casagolda (ex-OHL) en vele anderen zullen het ons moeilijk proberen maken. Het zijn stuk voor stuk goede spelers. We moeten zelf aan honderd procent alles geven. We moeten even alert zijn als tegen Tubize, hopelijk bewandelen we op die manier dezelfde weg. We moeten proberen in de eerste twintig minuten geen goal te slikken. Dat zal ons zelfvertrouwen schenken waarop normaal gezien balbezit en mogelijkheden volgen. We gaan allesbehalve achteruit kruipen, maar vol voor de kansen gaan!”, klonk het strijdvaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *