logo Casalina

In beeld: KV Tervuren-Duisburg op en over Euro 90 Kraainem in de provinciale bekerfinale

In beeld: KV Tervuren-Duisburg op en over Euro 90 Kraainem in de provinciale bekerfinale
Tervuren-Duisburg viert voor eigen fans de bekerwinst

KV Tervuren-Duisburg kwam gretiger aan de aftrap tegen favoriet Euro 90 Kraainem. Deze status kwam de Brusselaars uit de Groene Rand toe daar ze een sterke terugronde speelden in eerste provinciale, ze verloren in 2024 slechts één keer. Dat was thuis tegen kampioen Sportief Rotselaar. Daarenboven eindigden ze als derde in de ranking, terwijl KVTD zakte naar tweede en in het slotduel van de competitie thuis met 2-3 ten onder ging tegen Euro 90.

In de eerste helft ging het op en neer, bij Tervuren was Verlinden achteraan soms de reddende engel. Bij Euro 90 deed Wanza-Laba het achteraan meer dan prima. In minuut 36 maakte KVTD’er Verlinden rechts de actie, zijn voorzet kwam centraal bij Schaekels terecht die voorlangs werkte. Enkele minuten later kwam na een offensief via links aan de overzijde bijna bij Gabin Gabrielli terecht. Een Tervuurs hoofd kon erger voorkomen en de bal ging in corner.

De rust werd met een 0-0 bereikt.

In minuut 54 richtte Corentin Gabrielli de bal naar Tervuurs doel, Lenseclaes redde in twee keer. Iets na het uur werd Janssens diep gestuurd, hij omspeelde goalie Suederick en trapte binnen. Corentin Gabrielli poogde het nog vanuit de tweede lijn, opnieuw Lenseclaes paraat. Enkele ogenblikken werd Schaekels diep gestuurd tussen twee Kraainemse verdedigers, hij miste doel. In minuut 73 was het aan geelhemd Djoumo Barry om via links naar doel te spurten. Lenseclaes repte zich niet zonder risico uit doel maar redde. Invaller Chairi begon op rechts de actie, Lagace kreeg de bal en legde dan goed voor op Chairi. Hij kreeg de bal centraal in de Kraainemse zestien en knalde net in het dak van het doel de bevrijdende 2-0. De goal leek enorm op de winnende treffer van David Trezeguet voor Frankrijk op het EK in 2000 tegen Italië, hij scoorde toen in extra tijd de winnende 2-1. Corentin Gabrielli probeerde Lenseclaes nog te verrassen met een lobbal, maar die viel op het dak van het doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *