logo Casalina

In beeld: de U11 op de Borginsole Cup

In beeld: de U11 op de Borginsole Cup
De U11 van OHL kende geen meeval in de strafschoppen

De zevende editie van de Borginsole Cup in de Torenstraat in Rotselaar bij de U11 ging naar Standard de Liège. Ze waren in de finale te sterk voor Club Brugge. Uiteraard waren dat niet de enige deelnemende teams aan de Sportoase, zowel in deze als in de andere leeftijdsreeksen gingen ze met zestien teams van start. Enkele van deze ploegen passeren bij deze de revue. Niet van alle teams werd een foto genomen, zeven clubs komen in beeld.

Standard Luik eindwinnaar

Hoe de Rouches eindwinst boekten kon je hier al lezen. Hun matchen tegen KV Oostende waar ze terugkwamen na een 1-0 achterstand en tegen AA Gent waren prangend. Ook de finale tegen Club Brugge was een spannend kijkstuk, maar de knapen uit Sclessin konden na een ongeslagen toernooi zegevieren.

Spanning gegarandeerd in de match van Standard tegen Oostende
Spanning gegarandeerd in de match van Standard tegen Oostende

KVC Westerlo vierde

Beginnen deden de geel-blauwen met een 1-1 tegen AA Gent A, Lyra-Lierse werd in de tweede poulematch met 0-1 overwonnen. In de laatste poulematch werd scoreloos gelijk gespeeld tegen Cercle Brugge. In de kwartfinale bleef het lang gelijk opgaan tegen OHL, 2-2, bij de strafschoppen werd het verschil gemaakt. In de halve finale werd tegen Club Brugge in het zand gebeten met 3-0. In de strijd om de derde plaats werd opnieuw uitgekomen tegen AA Gent A. Opnieuw bleef het gelijk, 0-0 deze keer, ook hier kwamen dus strafschoppen van, de Oost-Vlamingen kwamen er winnend uit.

KVC Westerlo won één penaltyreeks en verloor er eentje
KVC Westerlo won één penaltyreeks en verloor er eentje

Oud-Heverlee Leuven vijfde

De Leuvenaars begonnen hun toernooi in poule D met een 2-0-zege tegen Waasland Beveren. Daarna zegevierden ze met 3-0 tegen de Lierse Kempenzonen en met 2-0 tegen SK Londerzeel. Hun wedstrijd in de kwartfinales tegen KVC Westerlo bleef spannend, fysieke duels werden niet geschuwd, het werd 2-2. Westerlo kon nipt winnen via strafschoppen. In de halve finale om plaats vijf tot acht won OHL op hun beurt met strafschoppen tegen Beerschot. In het duel om plaats vijf en zes haalden ze het 4-0 van SK Londerzeel.

Tegen Beerschot werd gewonnen op strafschoppen door OHL
Tegen Beerschot werd gewonnen op strafschoppen door OHL

KV Oostende achtste

In poule C begonnen ze met een 0-0 gelijkspel tegen Club Brugge, daarna volgde een nipte winst tegen AA Gent B en een 1-0-zege tegen buur Zulte Waregem. In de kwartfinales tegen Standard Luik kwamen ze eerst op voorsprong met een fraai afstandsschot in de linkerhoek, Standard gaf niet af en ging er nog op en over met 1-2. In de halve finales om tussen plaats vijf en acht werd 1-1 gelijk gespeeld, in de strafschoppenreeks werd verloren. In de match om plaats zeven en acht verloren ze met 2-0 van Beerschot.

Bij KV Oostende komt het merendeel van de spelers uit Oostende, maar er zijn er ook bijvoorbeeld uit Harelbeke
Bij KV Oostende komt het merendeel van de spelers uit Oostende, maar er zijn er ook bijvoorbeeld uit Harelbeke

Cercle Brugge tiende

In poule B begonnen de knapen van de Vereniging ermee met een 2-0-winst tegen Lyra Lierse, daarna verloren ze met dezelfde cijfers tegen AA Gent. Hun derde en laatste poulematch werd een 0-0 tegen KVC Westerlo. Op zich geen slecht parcours gezien ze niet op volle sterkte aanwezig waren, maar met een gemengd team. In de kwartfinale klopten ze de Lierse Kempenzonen met 2-1, in de halve finales werd met 5-2 RWDM uitgeschakeld. In de strijd om plaats negen werd verloren van Waasland-Beveren.

Cercle Brugge trad aan met een gemengd team in Rotselaar
Cercle Brugge trad aan met een gemengd team in Rotselaar

Racing White Daring Molenbeek twaalfde

De Brusselaars van RWDM speelden in de poule twee keer 1-1 gelijk, hier was meer mogelijk. Dat deden ze tegen Lommel SK en Beerschot, tegen Standard Luik waren ze niet opgewassen, ze verloren met 0-5. In de kwartfinales tegen AA Gent B werd het een pittige strijd die winnend met 3-2 werd afgesloten. Dat leidde hen naar de halve finale die ze verloren van Cercle Brugge met 2-5. In de slotmatch om de elfde positie moesten ze winst aan Zulte-Waregem laten, 0-2.

De U11 van RWDM ging vol voor de aanval
De U11 van RWDM ging er vol voor
RWDM haalde het in hun kwartfinale na een spannend duel van AA Gent B
RWDM haalde het in hun kwartfinale na een spannend duel van AA Gent B

Lommel SK veertiende

In poule A verloor Lommel SK nipt zijn openingsmatch tegen latere eindwinnaar Standard Luik met 1-0. Tegen Beerschot gingen ze met 3-0 onderuit, maar het duel tegen RWDM eindigde op een 1-1-draw. In de kwartfinales was Zulte Waregem te sterk met 3-1. In de halve finales om plaatsen dertien tot zestien was Lyra Lierse de winnaar met 4-1. In de strijd om plaats dertien was AA Gent B beter. De groen-witten beleefden een leuke dag in Rotselaar.

Lommel SK net voor hun middagpauze
Lommel SK net voor hun middagpauze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *