Hoger-Op Veltem en Tempo Overijse houden elkaar in evenwicht

Ook vorig jaar oefende HO Veltem al tegen Tempo Overijse

HO Veltem probeerde in de eerste helft de druk op de ketel te zetten, maar het waren de bezoekers die de mooiste kansen eruit puurden. Nieuwe aanvallende aanwinst Ignazio Cocchiere, die al aan meer dan honderd goals zit in België in de amateurreeksen, komt over van Eendracht Aalst maar zijn vizier stond in Veltem nog niet scherp genoeg. In de tweede helft opende Veltem de score, dat liet Overijse niet over zich heen gaan, ze maakten nog de gelijkmaker maar daar bleef het bij.

Ondanks druk van Veltem was de eerste echte kans voor Overijse en er zouden er nog veel volgen.

Veltem speelde in plaats van met wit-groen in een atypischere wit-roodcombinatie. Op een schot van Dehond moest Veltemgoalie Dereys plat. Op het kwartier nam bezoeker Dehond een vrije trap maar ook die haalde de doelman uit de linkerhoek. Kort nadien probeerde Maluka de goal er aan de linkerpaal binnen te wurmen maar doelwachter Dereys lag paraat. Nieuwe aanvaller Cocchiere liet zich vooral zien met schoten vanaf afstand. Iets na de twintigste minuut kreeg hij de bal net voor het strafschopgebied draaide hij zich in een ruk om zijn as om dan net over doel te besluiten.

Tempo-aanwinst Cocchiere (eerste van links) speelde zijn eerste minuten voor Overijse

Hoger-Op concentreerde zich grotendeels op de reactie maar kwam er opbouwend enkele keren fraai uit via onder andere Vandermarliere, Vander Sande die van tweedeprovincialer KVC Haacht overkomt, Bruylandt en Dams Eelen. Enkele minuten voor rust kwam Overijsekapitein Delorge dreigen met een afstandsschot in de rechterhoek, Dereys behoedde Veltem voor erger en ook in de rebound kon Maluka er niets mee doen. Naar de rust toe dreigde Veltem nog enkele keren. Na een corner trof een schot van Adriaens de handschoenen van bezoekende keeper De Vriendt, dat was hun beste kans. Een brilscore bij rusten gaan, Veltem stond rijkelijk in het krijt qua kansen bij Tempo.

In de tweede helft volgde een grotendeels gelijkopgaand spelbeeld. Bij Veltem was ondertussen Wout Baudet in doel komen plaats nemen, bij Tempo was dat het geval bij Michiel Van Gijzeghem. De opbouw stokte bij momenten aan beide kanten en het werd soms bijwijlen een tactisch schaakspel. Tussendoor verrichtte Baudet enkele goede reddingen. Veltem kwam er enkele keren snel uit aan de overkant. Op een hoge bal reageerde Wouters aan de tweede paal gevat, 1-0, Veltem was enorm blij met de opener!

Veltemse doelpuntenmaker Wouters werd gevierd

Tempo kwam nu opnieuw dreigen en met succes, op een assist van Delorge maakte Focant aan de linkerpaal de gelijkmaker. Een gecontesteerde vrije trap van Dehond vanaf de linkerflank haalde Baudet ook uit doel. De strijd werd ondertussen pittiger. Thuisspeler Rabhi stuurde in het slot nog Bruylandt het straatje in maar Van Gijzeghem kwam snel uit. Daarna vuurde Rabhi nog op doel, hij vond opnieuw Van Gijzeghem op zijn weg. De rebound leverde niets op. Adriaens’ knie raakte nog geblokkeerd vlakbij eigen goal, voorts viel er niets meer te noteren.

Doelpunten: 70′ Wouters (1-0), 85′ Focant (1-1)