logo Casalina

HO Veltem zet alles op alles voor de redding tegen derde Wambeek-Ternat

HO Veltem zet alles op alles voor de redding tegen derde Wambeek-Ternat
HO Veltem moet de laatste horde nemen naar de redding

In eerste provinciale staat zondagnamiddag een interessant en belangrijk duel voor HO Veltem op het menu. In de logica dat er vier zakkers zijn naar de reeks in tweede moeten ze winnen tegen derde Wambeek-Ternat. Trainer Chris Vanhentenrijk en afscheidnemende spits Jarne De Braekeleer blikken vooruit op de laatste thuismatch.

Tegen Houtem-Oplinter namen de groen-witten met succes de eerste horde naar de redding. T1 Chris Vanhentenrijk beseft dat ze hun lot in eigen handen hebben. 

“We trainden pittig de voorbije week. Ik ga ervan uit dat we met vier zakkers zitten in eerste provinciale, kortom ik reken niet op Eppegem voor hun redding in derde amateur. We moeten zelf de redding realiseren. We staan gedeeld twaalfde met Out-Hoegaarden, ze wonnen een match meer en staan daarom boven ons in het klassement”, wist Vanhentenrijk. “We hebben het mentale voordeel in handen, we hebben 8 op 12 achter de rug en spelen tot nu toe een betere terugronde. We komen nu uit tegen twee ploegen waartegen we in de heenronde weinig konden presteren. We verloren op Wambeek-Ternat met 2-0 en speelden er amper kansen bij elkaar. We moeten geconcentreerd spelen omdat ze vaak scoren op stilstaande fasen en op die manier de drie punten pakken.”

Voor aanvaller De Braekeleer is enkel winnen een optie.

“Het is voor de club een zeer belangrijke match, dat is algemeen geweten. We moeten winnen, de boodschap is duidelijk. Het klopt dat ik volgend seizoen naar reeksgenoot en rechtstreekse concurrent om het behoud SC Out-Hoegaarden ga, maar momenteel speel ik bij HO Veltem. Ik zet mij dan ook voor de volle honderd procent in voor de groenen. Ik kreeg hier kansen en greep ze”, wist de kopbalsterke twintiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *