logo Casalina

HO Veltem stelt nieuw bestuur aan en versterkt zich gericht

HO Veltem stelt nieuw bestuur aan en versterkt zich gericht
HO Veltem ondergaat enkele vernieuwingen

Bij eersteprovincialer HO Veltem maken ze van deze eindeloze coronaperiode gebruik om hun bestuur te vernieuwen en om enkele gerichte transfers te verrichten om hun eerste team te versterken. Onder andere lange spits Jarne De Braekeleer en snelle middenvelder Maxime Aelen, die overkomen van reeksgenoot VC Bertem-Leefdaal, werden binnengehaald. Ook oude bekende in doel, Wout Baudet komt erbij. Voorts wordt er verder ingezet op een belangrijke peiler bij de groen-witten, de jeugd.

Na ongeveer dertig jaar als voorzitter neemt Paul Brams afscheid, ook secretaris Jan Robeets en penningmeester Willy Geeraerts zwaaien af. De bestuursleden zijn al bekend, de concrete invulling van de functies zal de tijd uitwijzen.

“Het vorige bestuur werd al een dagje ouder, velen zijn al even in de zeventig gevorderd. Ze wilden dat hun harde en goede werk werd opgevolgd. Misschien speelde corona ook een rol in hun beslissing. Sven Goethals werd in het project betrokken daar hij de jeugd van Veltem heeft doorlopen, in de eerste ploeg speelde en er ook kapitein was. Hij was enkele jaren niet meer bij de club actief, maar na een telefoontje van voorzitter Paul Brams kwam alles in een stroomversnelling”, wist nieuwe sportieve verantwoordelijke Bart Ver Elst. “We gaan binnenkort aan de slag met een nieuw bestuur, deels met een spelend verleden bij de club. Vooral bij mij was dat het geval. Wij danken het oude bestuur enorm voor hun niet aflatende moeite en steun en voor het brengen van de gemoedelijkheid in de club. Wij willen dat gevoel verder zetten”, wist kersvers bestuurslid en voormalig doelman Sven Goethals.

Wie de functies zal invullen, daarover bestaat nog geen uitsluitsel. In het nieuwe bestuur bevinden zich buiten Sven Goethals en Bart Ver Elst, ook nog Hugo Froyen, Guido Boux en Johnny Heurckmans.

TVJO Wesley Socquet blijft in zijn functie op post. Hij krijgt steun van Ver Elst en Stefan Van Hamme, die de sportieve leiding op zich nemen. Van Hamme komt over van de jeugd van de Stormvogels Haasrode en zal er coördinator van de middenbouw worden. Wesley krijgt ook de steun van legioenen spelers voetbalouders. “Hij verricht ongelooflijk goed werk en liet een nieuwe wind door de club waaien”, klonk het bij Veltem.

De U10 B van HO Veltem Foto Jo Groenevinger
De U10 B van HO Veltem Foto Jo Groenevinger

HO Veltem wilt hun team in eerste provinciale gericht versterken en hun jeugd verder opbouwen. De groen-witten tellen 400 leden waaronder 317 spelers verdeeld over 21 teams en daarenboven zeventig vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn.

“Met onder meer Socquet en Van Hamme komt dat in orde. Op sportief vlak komt Tim Vranckx over van Haasrode B om trainer van onze B-ploeg te worden in vierde provinciale. In Haasrode B neemt Nico Vandenbempt het trainersschap over. We hebben enorm veel vertrouwen in onze trainer van de eerste ploeg, Chris Vanhentenrijk. Dat was één van onze eerste certitudes uit onze gesprekken, hij heeft zoveel voor de club gedaan en is een vakman. Chris is een coach die graag met jonge gasten werkt. Wij willen in de toekomst vol de kaart van de (eigen) jeugd trekken. Dat is in de toekomst onze topprioriteit, zoveel mogelijk eigen jeugd in onze eerste ploeg(en). Bij de spelers verliezen we aanvallende kracht Marten Ansoms aan Kampenhout. Ook doelmannen Kenny Van De Vel en Dylan Vereerstraeten verlaten de club. Doelman Stef De Reys komt over van KHO Wolvertem-Merchtem uit derde amateur. Doelman Wout Baudet komt van Tildonk en keert terug naar het oude nest. Hij zal de concurrentie aangaan met Stef als doelman voor de eerste ploeg. Het nieuwe bestuur is enorm blij dat we met Wout een echte clubman terughalen naar HOV. Wout speelde hier zijn hele jeugd en kent de club vanbinnen en vanbuiten. Van Bertem-Leefdaal komen Jarne De Braekeleer en Maxime Aelen over, die kunnen ons in de voorhoede prima helpen.”

Wout Baudet bijna in balbezit
Wout Baudet bijna in balbezit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *