logo Casalina

HO Bierbeek kronen zich tot U12 kampioen van België

HO Bierbeek kronen zich tot U12 kampioen van België
De U12 van HO Bierbeek werden nationaal kampioen

De jongens van de HO Bierbeek mochten zich voorbije weekend met trots kronen tot “Kampioen van België” bij de U12.  Na het behalen van de titel van “Kampioen van Vlaanderen” enkele weken voordien betekent dit de ultieme beloning voor een fantastisch seizoen.

Tijdens de nationale finale werden de acht beste ploegen uit vier verschillende regio’s van de WM Youth Cup Gold in twee poules verdeeld. Na enkele bloedstollende wedstrijden leidde HO Bierbeek in  poule B, dit voor R. Arquet FC, KSV Oudenaarde en RFC Hannutois. Met deze eerste plaats verzekerde het zich van de finale. Poule A werd gewonnen door RES Wanze/Bas-Oha. Zij wonnen hun poule met tegenstanders R. Cappellen FC, KV Oostende en OC Charleroi.

De finale werd gespeeld tussen RES Wanze/Bas-Oha en HO Bierbeek, ofwel de huidige Waalse kampioen tegen de huidige Vlaamse kampioen. Deze wedstrijd met inzet werd na enkele zenuwslopende momenten verdiend gewonnen door HO Bierbeek, en dit met het kleinste verschil: 0-1. Hoewel de score hoger had kunnen oplopen, hadden ze met dit ene doelpunt genoeg om dit geweldige seizoen in schoonheid af te sluiten.

“Dit is een droom die uitkomt voor onze spelers. Na een prachtig parcours, verdeeld over het hele seizoen van maar liefst twaalf wedstrijden. Hiervan werden er tien gewonnen werden en slechts twee eindigden op een gelijkspel. In dit bekerformat mogen wij ons dus verdiend Kampioen van België noemen.” , sluiten trainers Dries Magits, Jonas Devos en Robbe Witpas tevreden af. “Bij aanvang van dit seizoen waren wij al bijzonder onder de indruk van onze jongens. Wij hadden ook al stiekem opgeschreven: wij worden Belgisch kampioen. Maar nu eerst genieten! En natuurlijk ook tijd voor vakantie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *