HO Bierbeek deelt SC Aarschot een tik uit

Invaller Jordi Schoolmeesters (centraal aan de bal) was in vorm

Bierbeek speelde bij momenten een versnelling hoger dan thuisploeg SC Aarschot. Bij hen haperde het in de aanvoer naar voren, de laatste goede pass ontbrak. Bierbeek zette zijn overwicht pas in doelpunten om vanaf de zeventigste minuut, maar dan wel drie op tien minuten. Invaller Jordi Schoolmeesters had een voet in twee doelpunten. De groen-witten haalden het met 0-3.

Bierbeek begon in balbezit.

De eerste helft begon met steriele druk van de bezoekers. Vooral jonge middenvelder Dochez versnelde het spel goed. Aan de overzijde was Fariat net niet groot genoeg om iets te kunnen doen met een corner die overwaaide. Ploegmaat Blockx versierde enkele halve kansen. Aan beide kanten was het rond het half uur hetzelfde probleem; de aanvallende acties misten precisie. De toeschouwers genoten op dat moment nog het meest van het late warme herfstzonnetje. Iets na het half uur lanceerde bezoeker Devyver Dupont. Deze was alleen op de keeper door, maar thuisgoalie Vranckx kwam gepast tussen. Kort nadien trapte voor Bierbeek Van Tricht van dichtbij hoog over.

Enkele minuten na de koffie dreigde SC Aarschot met een vrije trap aan de linkerzijde, vlakbij het strafschopgebied. Puttenaers schilderde die naar de doelmond, maar bezoekende doelwachter Vanhoyland werkte over. Aarschotse invaller Lardaux is ontstemd dat er te weinig wordt gecommuniceerd op het middenveld. Kort daarna krijgt hij de bal van Pignoloni over de rechterkant en geeft hij hem voor op invaller Siddik. Zijn inzet werd afgeblocked.

Op minuut zeventig begon HO Bierbeek eraan. Dupont werd met een splijtende dieptepass weggestuurd. Hij ging op de keeper af, de bal belandde op over en achter de keeper in doel. Twee minuten later bereikte Schoolmeesters via de rechterflank de achterlijn, hij stoof op doel af. Volgens de ref werkte doelman Vranckx hem onderuit, geel en strafschop tegen. Erdogan benutte de elfmeter in de rechter benedenhoek. Even voordien had deze een potige overtreding begaan, hij kwam er zonder kaart vanaf. Schoolmeesters velde het verdict en het slotdeel van het drieluik door aan de tweede paal overhoeks te scoren. De slotfase leverde geen al te grote kansen meer op.

Invaller Schoolmeesters gaat onderuit nabij doelman Vranckx

Doelpunten: 70′ Dupont (0-1), 73′ Erdogan (strafschop 0-2), 78′ Schoolmeesters (0-3)