KHO Bierbeek B net voor de clash tegen KDN United

Op voorhand deelden KDN United en KHO Bierbeek B de tweede plaats in de voorlopige rangschikking. Bij beiden leefde de overtuiging dat winst noodzakelijk was om in het spoor van leider Sparta Haacht Statie te kunnen blijven en zo nog mee te dingen naar de titel in derde provinciale c.

KDN-kapitein Timmermans was op weekend en flankaanvaller Yenthe Wouters zat een gele schorsing uit. Op uitzondering van Naten Kindekens trad Bierbeek met zijn type-elftal aan.

De eerste 20 minuten startte KDN gewoontegetrouw aan zijn openingsoffensief terwijl Bierbeek B koos voor een meer gesloten aanpak. Bij KDN lukte de laatste pass vaak net niet of werden er verkeerde keuzes gemaakt zodat hun openingsoffensief weinig of geen concreet doelgevaar bracht. Daarentegen noopte Slootmaekers met 2 raids op rechts de KDN-verdedigers Verbruggen en Coomans tot een ultieme interventie in hoekschop. Na 20 minuten herstelde Bierbeek het evenwicht met 2 gevaarlijke doelpogingen. Slotemaekers versierde een vrije trap, Kenzo Franckx bracht het leer naar Brent Stroeykens die na een borstcontrole in de draai zijn kans ging. Thuisdoelman Niclaes’ vingers waren net lang genoeg om de bal uit de rechterbovenhoek te houden. Kort voor rust lepelde Vandrepol een corner van Franckx in de vlucht over het doel van de thuisploeg.

Een brilscore aan de rust was de correcte weerspiegeling van de eerste helft.

KDN begon de tweede helft zoals de eerste maar met meer doelgevaar. Nadat Vincent Morren op links foutief gestuit werd, zette D’Hoore zich achter de vrije trap. Deze werd door Huyghe aan de eerste paal met het hoofd overgenomen, doelman Meulemans stond goed opgesteld. Een vrije trap van Verbruggen werd doorgekopt door Stiennon, de volley van D’hoore met links ging rakelings over.

De trainersstaff van KDN United 2022-2023
De trainersstaff van KDN United 2022-2023 kon de bakens niet verzetten tegen Bierbeek B

Na een tiental minuten nam Bierbeek over. Met vlotte, korte combinaties in één tijd afgewisseld met lange ballen op het juiste moment verhoogden de wit-groenen de druk. Een corner van Franckx werd door Vandrepol zo hard naar de grond geknikt dat hij nog over de deklat eindigde. Thuisdoelman Niclaes werd regelmatig op de proef gesteld met gevaarlijke afstandsschoten van Franckx, maar hij hield KDN met enkele goede duikvluchten overeind. Twintig minuten voor tijd vond een vrije trap van Franckx het hoofd van kapitein Arne Cipers, die de dan verdiende 0-1 binnenkopte.

KDN-trainer Notebaert bracht 2 extra aanvallers in om met powerplay alsnog de gelijkmaker af te dwingen. Stiennon zette Morren vrij op links maar de vrijstaande Voytenko raakte zijn voorzet onvoldoende om de gelijkmaker in doel te deviëren. D’hoore kon zich centraal nog eens door de defensie wriemelen maar doelman Meulemans lag rapper in zijn voeten dan verwacht. Met deze overwinning en volgende zaterdag een thuismatch tegen de groen-witte leiders van Sparta Haacht Statie, blies Bierbeek de titelstrijd in de reeks weer nieuw leven in.

Doelpunt: 70’ Cipers (0-1).