Het jonge SC Out-Hoegaarden snelt voorbij Sparta Haacht

Sparta Haacht Statie (l) zag SC Out-Hoegaarden vooral in de eerste helft uitlopen

Vooral in de eerste helft waren de bezoeksters van SC Out-Hoegaarden heer en meester op bezoek bij Sparta Haacht Statie. De snelheid en duelkracht zat al goed in hun jonge rangen, de oudste speelster telde welgeteld negentien lentes. Deze ploeg zal nog van zich laten spreken in deze competitie, zoveel is duidelijk…

De Hagelandsen startten aanvallend en dat ging minstens tot de rust het geval blijven. Voor Sparta stond Jana Van Ingelgom aanvankelijk vooraan goed te storen, maar ze was niet opgewassen tegen de duelkracht van de bezoekers. De eerste echte kans in de match, een voorzet vanaf rechts kon Spartaanse Janssens net niet afwerken. Aan de overzijde betekende Van Den Bossche een continue dreiging over de rechterflank. Een actie van Balck over rechts en tot op de achterlijn leverde een voorzet op. Deze bereikte centraal Vandromme en de score was geopend, 0-1. Vooral over de flanken braken de bezoeksters door. Wijnants brak iets voor het half uur, offside meenden sommigen door, en trapte tegen de onderkant van de lat de 0-2 binnen. Een voorzet van Vandromme werd door Balck binnengewerkt, net op het moment dat Sparta meer duels en tweede ballen begon te winnen. Op minuut 35 kon De Smet alleen door, maar doelvrouw Nackaerts was sneller. De Hoegaardsen liepen verder uit, 0-5 bij de rust.

Van Den Bossche was continu gevaarlijk
Van Den Bossche (r) was continu gevaarlijk voor de SCOH Ladies

Net na de rust sloeg Out-Hoegaarden opnieuw toe via Van Den Bossche. Voor Haacht trokken Isenborghs en Annaert nog eens alleen richting doel, maar de uitgoalie leverde prima werk. Van Daele lanceerde vaak zo’n acties met diepteballen. Finaal realiseerde Wijnants nog de 0-7 en scoorde Deputter in eigen doel. Een avond om snel te vergeten voor Sparta, een verrassende opener voor nieuw team, de SCOH Ladies.

Doelpunten: 13’ Vandromme (0-1), 29’ Rosalie Wijnants (0-2), 32’ Balck (0-3), 36’ Vandromme (0-4), 45’ Van Der Beken (0-5), 46’ Van Den Bossche (0-6), 77’ Rosalie Wijnants (0-7), 88’ Deputter (1-7 eigen doelpunt)