logo Casalina

Herentse spits Pieter Taveirne stoomt door naar 35 doelpunten!

Herentse spits Pieter Taveirne stoomt door naar 35 doelpunten!
Enkele van de hoofdrolspelers van kampioen KFC Herent , Taveirne is de eerste vanaf links

Herentse spits Pieter Taveirne (26) deed zijn status als topschutter alle eer aan in de thuiswedstrijd tegen FC Geetbets. Hij trapte er voor de geel-blauwen maar liefst zes tegen de netten en hielp zo rijkelijk de schaapjes op het droge voor de autoritaire leider, het werd een ruime 8-1 tegen de staartploeg. Taveirne zit nu al aan 35 competitiedoelpunten!

Zes doelpunten scoren in één wedstrijd, dat was even geleden hoor”, herinnert Taveirne zich levendig. “Ik realiseerde dit meer dan vijf jaar geleden met ditzelfde KFC Herent in derde provinciale. Iets verder terug in de tijd maakte ik er bij de Greunsjotters Vossem, opnieuw in derde, zelfs eens zeven treffers in één en dezelfde wedstrijd.”

Toch leek het er lang niet naar uit te zien dat het tegen Geetbets zo vlot ging verlopen.

Onze eerste helft was eigenlijk niet om over naar huis te schrijven. We hadden zelfs op achterstand kunnen komen, maar Geetbets heeft een paar open kansen laten liggen. Daarna verliep het veel vlotter in de tweede wedstrijdhelft. Ik moet toegeven dat ik de meeste van mijn goals tegen FC Geetbets wel aan mijn teammaats te danken heb! Middenvelder en kapitein Wouter Stroobants die bijvoorbeeld de bal nog afgeeft als hij in de zestienmeter alleen voor de keeper komt. Ik heb overigens mijn doel al lang gehaald voor dit seizoen. Ik wou ergens tussen de twintig en de dertig goals eindigen, met vijfendertig zit ik daar nu wel een beetje boven.”

Op het veld van tweede KCVV Elewijt hebben ze komende zondag op de slotspeeldag iets goed te maken. Immers in het slot van de heenronde brachten de groenen Herent hun enige competitienederlaag van het seizoen toe.

Daar gaan winnen, dat zou de kers op de taart betekenen. We gaan er zonder twijfel een spannende match tegemoet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *