logo Casalina

Herent pakt een 33 op 33 na thuiszege in topper tegen Sportief Rotselaar

Herent pakt een 33 op 33 na thuiszege in topper tegen Sportief Rotselaar
Michiel Clemens zet de voet naar de bal

Tweedeprovincialer KFC Herent won op eigen bodem met 4-1 de topper tegen Sportief Rotselaar. Flankspeler Michiel Clemens uit Kortenaken verkeerde in goede vorm, zelfs in die mate dat hij een strafschop uitlokte, een doelpunt maakte en twee assists uitdeelde. KFC Herent zit nu al aan elf opéénvolgende overwinningen op rij.

In het verleden speelde Clemens nog bij eersteprovincialer Houtem-Oplinter. In de loop van het voorbije tussenseizoen verkaste hij van reeksgenoot Racing Butsel naar KFC Herent.

“De stap van Butsel naar Herent was de moeite. Waar ik met Butsel meedraaide in de middenmoot, gaan we nu resoluut voor de eerste plaats. Ik maakte nooit eerder zo’n seizoensstart mee met deze ondertussen straffe 33 op 33 en ik verwacht ook niet dat ik dit ooit nog opnieuw zal meemaken. Het brengt wel een ongelooflijke sfeer in de kleedkamer met zich mee”, wist Clemens die tegen Rotselaar zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen lukte.

In de eerste helft speelden Herent en Rotselaar op een gelijkaardig niveau.

“Het zat allemaal goed in elkaar bij ons. In de eerste helft was een gelijkspel een juiste tussenstand op dat moment, voor rust komen we dan voor op strafschop. In de tweede helft waren we heer en meester, ze kwamen er niet veel meer aan te pas. Ik moet toegeven dat de score wel iets te overdreven is in verhouding met hoe de wedstrijd verliep.”

Op speeldag 12 volgt zondagnamiddag de verplaatsing naar SK Nossegem en een mogelijke 36 op 36.

“Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik niet zoveel spelers bij hen ken. Voor het seizoen werden ze bekeken als mogelijke subtopper, maar op één of andere manier is dat er nog niet volledig uitgekomen. Wat er ook van is, we gaan ze absoluut niet onderschatten.”

Geef een reactie