logo Casalina

Heet van de naald: voetbalsprokkels na de winterstop deel één

Heet van de naald: voetbalsprokkels na de winterstop deel één
De meiden van KFC Herent anno 2022-2023 staan in de halve finales van de beker net zoals de Herentse mannen

Andere titel, zelfde concept deze voetbalsprokkels. In deze editie nieuws van teams uit de provinciale reeksen zoals de lotingen om de Beker van Vlaams-Brabant bij zowel mannen als vrouwen. Voorts kom je enkele contractverlengingen, zwaardere blessures en transfers te weten via dit medium.

Beker van Vlaams-Brabant

De lotingen voor de Beker van Vlaams-Brabant voor de halve finales zijn achter de rug. Ze zullen allen normaal gezien gespeeld worden op zondag 19 februari. KFC Herent heeft als enige club zowel bij de mannen als de vrouwen nog een vertegenwoordiger.

De winnaar van Rhode-Hoek – Bierbeek (do 26/01) ontvangt VK Linden. Enige tweedeprovincialer Sportier Rotselaar Herent. Bij de vrouwen zijn er nog enkel eersteprovincialers actief Herent ontvangt Leeuw Brucom en Boutersem United doet dat met Kester-Gooik.

Eerste provinciale

Trainer Mario Cassimon en T2 Peter Lembrechts tekenen niet bij bij de groen-witten FC Melsbroek. Het verschil in toekomstvisie met het bestuur is hoofdreden waarom beide partijen scheiden. Naar volgende jaargang toe zijn ze niet vies van een nieuwe uitdaging.

Tweede provinciale

De sportieve staff onder leiding van trainer Stef Van der Bauwhede verlengde bij de geel-blauwen van Sportief Rotselaar voor volgend jaar. Ook T2 Günther Lemmens en T3 Jonas Dioos kregen dus het vertrouwen voor een jaartje extra. Na dit nieuws volgen de gesprekken omtrent contractverlengingen voor de spelers.

De sportieve staff van KFC Rapide Wezemaal bestaande uit T1 Eddy Van Craen en T2 Marc Scholiers krijgt bij de promovendus die momenteel derde staat, ook volgend jaar het vertrouwen. Ervaren spelers zoals middenvelder Mathias De Coninck en verdediger Willem Keuppens stoppen. Verdedigende kracht Stef Van den Bosch vertrekt na amper één seizoen naar derdeprovincialer BHS United. Met mogelijke aanwinsten wordt er momenteel gesproken.

Na het vastleggen van de sportieve staff en spelers bij KVC Kessel-Lo zijn ze bezig met aanwinsten. Van eersteprovincialer Bertem-Leefdaal werd verdediger Dolphe Kue overgenomen. Voordien speelde hij al eens in tweede provinciale bij KVC Haacht. De tweede nieuwe naam is die van centrale middenvelder Yassine Chimrykh die van reeksgenoot SC Aarschot werd overgenomen. Kessel-Lo praat nog met enkele spelers.

Derde provinciale

KDN United-verdediger en sterkhouder Tanguy Stiennon is voor de rest van het seizoen out met een kruisbandblessure. Hij werd al geopereerd en is aan het revalideren. Wouter Coomans en Marten Geerts hebben onlangs hervat met trainen na lange blessures.

BHS United is in de weer met een resem inkomende en uitgaande transfers. Powerspits Stijn Baudet verlaat ERC Hoeilaart voor de rood-zwart-witten. Dat kan je hier uitgebreider lezen.

Vierde provinciale

Bij Sporting Budingen wordt flink wat werk gemaakt van versterkingen. De winnaar van de eerste periodetitel verzekerde zich voor volgend seizoen al van de diensten van sterkhouder op het middenveld bij de Stormvogels Drieslinter, Yannick Huypens. Doelman Neal Flussie (Amandina) keert terug naar Budingen, mededoelman Mathis Christiaens komt over van SK Waanrode. Verdediger/middenvelder Yoni Soetaerts maakt de overstap van Herk-de-Stad B.

Middenvelder en sterkhouder bij KFC Wezemaal B, Nand Wallays, viel voorbije zondagnamiddag op bezoek bij KFC Werchter uit met een schouderbreuk. De twintiger ging met nog iets meer dan een kwartier te gaan een duel aan en kwam zeer slecht neer. Hij werd van het veld gedragen en diezelfde dag nog geopereerd in het UZ Leuven. Hij komt de komende maanden niet meer in actie.

De vorige editie van de voetbalsprokkels kan je hier nog eens rustig nalezen.

Één gedachte over “Heet van de naald: voetbalsprokkels na de winterstop deel één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *