logo Casalina

Habemus Papam: Birger Quaethoven traint volgend jaar VC Bertem-Leefdaal!

Habemus Papam: Birger Quaethoven traint volgend jaar VC Bertem-Leefdaal!
Vlnr Keepertrainer Martinet, T1 Quaethoven en T2 De Smet Foto: Bertem-Leefdaal

Wat al even in de lucht hing is nu ook realiteit geworden; Birger Quaethoven zal volgend seizoen eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal trainen. Na vijf jaar bij tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 neemt hij in zijn zog T2 Steven De Smet en doelmannentrainer Yves Martinet mee. Quaethoven is als voormalige speler geen onbekende voor de club gevestigd aan het Sint-Veronicacomplex in Leefdaal.

Iets meer dan een maand geleden raakte bekend dat Quaethoven en zijn T2 andere horizonten moest opzoeken, dat kan je hier nog eens bekijken. Blijkbaar kon hij terecht waar hij het klappen van de zweep enigszins nog kent. Iets meer dan een decennium geleden maakte hij de blauwe voorhoede uit met Andres Tack.

“Het ontslag van Gunter Magits zag niemand aankomen aangezien hij al verlengd had voor volgend seizoen. Hij besliste in het belang van de club om een stap opzij te zetten. Mario Cassimon, voormalig coach van onze club, neemt tot het einde van dit seizoen de job over en probeert de club in eerste provinciale te houden. Ondertussen heeft de club gezocht naar een nieuwe staff voor volgend seizoen en ook gevonden. Birger Quaethoven wordt de nieuwe coach van de eerste ploeg voor het seizoen 2022-2023. Hij komt van KVC Kessel-Lo 2000 waar hij vijf seizoenen T1 was. Hij is ex-spits van Bertem-Leefdaal, VK Linden, Rapide Wezemaal en VK Holsbeek. In Vk Rode (nu OHR) is hij ook speler-trainer geweest. Welkom bij onze club en veel succes, Birger!”, klonk het bij de eersteprovincialer.

Quaethoven doet nog het seizoen uit bij Kessel-Lo 2000 en lijkt daarmee onderweg naar de linkerkolom.

“Ik hield goede herinneringen aan Bertem-Leefdaal over, een bepaald seizoen was ik vooraan met Tack “het koningskoppel”. We waren met zijn twee goed voor respectievelijk 38 en 26 (Tack) doelpunten op één seizoen tijd. Na de veranderingen bij Kessel-Lo komt Bertem-Leefdaal voor mij op een ideaal moment. We hebben nog heel wat werk voor de boeg naar volgend seizoen toe, dat beseffen we maar al te goed. Nu overheerst een enorm goed gevoel. Het klikte ook onmiddellijk met het bestuur, waarvan ik ondermeer voorzitter Albert Mees, nog kende van een tijdje geleden. Ik ben benieuwd naar dit nieuwe avontuur en bovenal dankbaar dat ik deze kans op het niveau van eerste provinciale kan krijgen en mijn staff kan meenemen”, reageerde Quaethoven opgetogen.

Quaethoven (tussen de twee spelers) doet het seizoen uit bij Kessel-Lo 2000
Quaethoven (tussen de twee spelers) doet het seizoen uit bij Kessel-Lo 2000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *