logo Casalina

Gunther Roosen keert terug naar Toekomst Bunsbeek als trainer

Gunther Roosen keert terug naar Toekomst Bunsbeek als trainer
Gunther Roosen keert terug als trainer naar Toekomst Bunsbeek
Na een start in de vorm van 9 op 24 werd er besloten om bij de zwart-roden van Toekomst Bunsbeek een personeelswissel in te lassen in de trainersfunctie. Gunther Roosen nam voorbije dinsdagavond op training definitief de fakkel over bij de traditieclub die in vierde provinciale F uitkomt.

Toekomst Bunsbeek is opgetogen met de terugkeer van Gunther Roosen als T1
De club won op de openingsspeeldag tegen titelkandidaat Rode Duivels Zoutleeuw, maar herviel daarna even in reeks opéénvolgende zware nederlagen, waarop Thibaut Schwaenen besloot om de rol van T1 niet meer op te nemen. De club trachtte dit aanvankelijk tijdelijk op te lossen via T2 Tom Delie en met steun van de sportieve cel, maar een definitieve oplossing drong zich op.

“Gunther krijgt carte blanche om een gezonde en gemotiveerde groep te vormen gedurende het lopende seizoen en versterkingen aan te trekken richting het seizoen 2023-2024. Gunther kreeg de voorbije weken diverse aanbiedingen maar besloot terug te keren naar de club van zijn hart. Gunther Roosen was reeds speler bij Toekomst Bunsbeek onder de trainers Luc Pans, Norbert Depotter, Danny Vanhemeldonck en Cris Vanleenen. Als trainer van Toekomst Bunsbeek was hij reeds actief in derde provinciale. In 2016-2017 nam hij als assistent trainer over van hoofdtrainer Rudi Geysenbergh en het seizoen 2017-2018 startte hij als hoofdtrainer. Toekomst Bunsbeek eindigde respectievelijk op de zevende en de vijfde plaats”, klonk het.

Na zijn passage bij Toekomst Bunsbeek werd hij nog kampioen in vierde provinciale met VC Houtem-Oplinter B en was hij tot voor kort trainer van RC Meldert

“Bij zijn afscheid in 2018 waren we overtuigd dat Gunther een dag zou terugkeren en dat moment is nu, vroeger dan verwacht, aangebroken. De club hoopt om samen met Gunther en spelers die de visie van de club respecteren terug aan te knopen met sportieve successen. Dit seizoen en de daaropvolgende. Met Gunther Roosen haalt de club een trainer met ervaring en een duidelijke visie die kan werken met jeugd en ervaren spelers”, wisten ze bij de vereniging die al sinds 1956 bestaat. Tom Delie blijft T2 en Lars Foucart keeperstrainer.

In zijn eerste opdracht moet Roosen komende zondagnamiddag op zoek naar succes op en tegen Heide-Linter, een goede waardemeter daar beide teams de tiende positie delen met negen punten.

Toekomst Bunsbeek zoekt trouwens nog steeds bijkomende spelers voor reserven en recreatieven. Zin om deel uit te maken van deze groep? Neem zeker contact op, dat kan via hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *